Premierul irakian Haidar al Abadi a anuntat sambata ca tara sa "nu s-ar opune unor (posibile) atacuri ruse" impotriva pozitiilor ocupate in tara sa de jihadistii din gruparea terorista Statul Islamic, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Intr-o conferinta de presa, Al Abadi a dat asigurari ca autoritatile de la Bagdad "sunt dispuse sa primeasca orice fel de sprijin, indiferent de unde ar veni, pentru ca (Irakul) este singura tara care lupta in prezent impotriva terorismului".

Miercurea trecuta, Rusia, aliat al presedintelui sirian Bachar al-Assad, a anuntat inceperea unei campanii de bombardamente asupra teritoriului sirian impotriva pozitiilor Statului Islamic, cu toate ca activisti si opozanti au denuntat faptul ca avioanele ruse ataca si zone rezidentiale, precum si tabere ale opozitiei siriene.

Cel putin 18 oameni si-au pierdut viata si 60 au fost raniti, sambata, intr-un cartier predominant siit situat in nord-vestul Bagdadului, cand doi atacatori kamikaze, dintre care unul se afla la volanul unui vehicul plin cu explozivi, s-au aruncat in aer in piata Adan, una dintre principalele puncte de acces la mausoleul siit din Kazimiya, care atrage in fiecare sambata numerosi vizitatori. "Prima explozie a avut la origine o masina-capcana condusa de un kamikaze si a doua - un kamikaze cu o vesta cu explozibili", a declarat un reprezentant al politiei.