Marti, 8 septembrie 2015, la orele 19:00, in spatiul expozitional Symposium de la Biblioteca Nationala a Romaniei va avea loc vernisajul expozitiei personale „Impresii din Copilarie“ a pictorului Dorin Coltofeanu, eveniment organizat de Contemporanii si Institutul Cultural Roman.

Expozitia cuprinde 40 de lucrari de pictura, printre care si o serie de 10 lucrari care povestesc in imagini de basm cele 10 parti ale Suitei pentru vioara si pian „Impresii din Copilarie“ de George Enescu: „Lautarul“, „Batranul cersetor“, „Paraiasul din fundul gradinii“, „Pasarea din colivie si cucul din perete“, „Cantec de leagan“, „Greierul“, „Luna prin fereastra“, „Vantul in horn“, „Furtuna in noapte“, „Rasarit de soare“.

„(...) Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, liniste. Din culorile diafane, aproape transparente transpuse pe panza ia nastere o lume onirica, cu mult mister, dar guvernata de o perfecta ordine.“ – Corneliu Antim

La vernisaj vor lua cuvantul Corneliu Antim, critic de arta, si Maria Pasc, curatorul expozitiei. In preambul, invitatii speciali Diana Jipa (vioara) si Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea „Impresii din Copilarie“ de George Enescu.

Evenimentul expozitional „Impresii din Copilarie“ este organizat de Contemporanii si Institutul Cultural Roman si face parte din Programul „Bucurestiul Creativ“, care se desfasoara in cadrul Festivalului International „George Enescu“. Expozitia poate fi vizitata in perioada 8 septembrie –30 septembrie 2015, de luni pana vineri, intre orele 9:00 si 18:00, Biblioteca Nationala a Romaniei, spatiul expozitional Symposium, Bdul. Unirii nr. 22, Bucuresti.