Editura Humanitas Fiction şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti vă aşteaptă miercuri, 9 septembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), pentru o seară dedicată literaturii chineze. Evenimentul va debuta cu lansarea, în prezenţa autorului, a romanului Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii naţionale, precum şi cu Asian Literary Prize în 2009 şi nominalizat, în 2011, la Man Booker International Prize.

Su Tong: Lumea de orez Foto: Librariile Humanitas

Seara va continua cu o dezbatere despre literatura chineză contemporană la care vor participa, alături de Su Tong, cinci importanţi scriitori chinezi, Cao Youyun, Hu Xuewen, Ge Shuiping, Xie Youshun şi Wu Pianpian, Florentina Vişan, profesor universitar şi seful catedrei de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Luminiţa Bălan, profesor universitar şi director al Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti, asist. dr. Mugur Zlotea, catedra de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Lumea de orez de Su Tong, roman recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Ficton, a fost ecranizat în 2004. Brutal, direct, uluitor prin felul în care creează şi distruge o lume, Lumea de orez, un triumf al avangardei anilor 1980, îşi şochează şi deopotrivă îşi fascinează cititorii.

O poveste cutremurătoare, dar în acelaşi timp fremătând de viaţă, imaginată şi scrisă cu extremă onestitate.“ (Time Out)

„Balzac şi Zola şi-ar fi recunoscut în Su Tong spiritul geamăn, care ilustrează cu aceeaşi strălucire dezastrele pe care oamenii şi le provoacă unii altora şi mai cu seamă lor înşişi.“ (Kirkus Reviews)