Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, despre liniile de politica externa ale Romaniei, sustinand ca prioritatea absoluta pentru diplomatia romaneasca trebuie sa fie relatia cu Republica Moldova. La eveniment au vorbit, de asemenea, si ministrul de externe Bogdan Aurescu, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, precum si primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Victor Ponta si Bogdan Aurescu la RADRFoto: Hotnews

Prim-ministrul Romaniei a cerut dimplomatilor romani sa il sprijine in ceea ce priveste rolul regional al tarii noastre. "Sa ma sprijiniti in colaborarea regionala, avem vecini cu care suntem doar vecini si ar trebui sa incercam sa fim prieteni [...] Pana ajungem lideri mondiali sa avem mai intai un rol regional important", a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a vorbit despre politica externa economica a Romaniei, cerand diplomatilor prezenti sa promoveze in strainatate companiile si produsele romanesti. "Ambasadorii nostri sunt prea timizi ca sa promoveze economic Romania", a sustinut Victor Ponta. Acesta si-a incheiat mesajul asigurandu-i pe diplomati ca toate institutiile statului colaboreaza bine in ceea ce priveste politica externa. "Va asigur ca in liniile de politica externa vom colabora foarte bine toate institutiile statului. Oriunde sunteti, nu uitati sa spuneti Romania si Moldova [...] Sa ne vedem la Olimpiada de la Rio, la anul", a declarat premierul.