Cascavalul Hochland este rezultatul unei retete autentice locale, alcatuita numai din ingrediente naturale, folosita in fabrica de la Sovata inca din 1976. In fiecare zi, laptele este colectat de la fermele de vaci, mare parte din zona Tarnavelor, pentru a ajunge apoi la fabrica Hochland, unde devine Cascaval Hochland, cu un gust bun, laptos si consistenta fina, cremoasa.

Csabo Mozes, Manager Aprovizionare Lapte, Hochland RomaniaFoto: Hochland Romania

Intregul parcurs de la lapte la cascaval este atent supravegheat de expertii Hochland, care au grija ca in bucataria ta sa ajunga un produs gustos si mai ales de incredere atat pentru tine, cat si pentru cei mici. Din marea echipa a expertilor Hochland face parte si Csabi Mozes, manager de aprovizionare, responsabil cu dezvoltarea durabila a structurii de furnizori. El este cel care se ocupa de primul pas din traseul Cascavalului Hochland, colectarea laptelui de la fermele de vaci.

Csabi este tatic a doi copii, pentru care ne povesteste ca alege cu mare grija numai produse de incredere, realizate din ingrediente naturale: Criteriile pe baza carora aleg produsele pe care le consumam s-au schimbat odata cu intrarea in familia noastra a celor doi copii. Acum acord o importanta mult mai mare originii produselor si a ingredientelor din care sunt realizate. Fiind parte din echipa Hochland de mai bine de 10 ani si cunoscand atat de bine procesul din spatele cascavalului Hochland, am incredere ca aleg un produs de cea mai buna calitate, pe care il pot folosi fara griji si in retetele pe care le prepar pentru cei mici.

Misiunea lui Csabi la Hochland, de a avea grija ca la fabrica de la Sovata sa ajunga laptele romanesc de cea mai buna calitate, ii ofera acestuia oportunitatea de a interactiona zi de zi cu sutele de fermieri care contribuie la realizarea cascavalului, de a fi alaturi de ei in dezvoltarea fermelor de familie, pentru furnizarea celui mai bun lapte. Unul dintre acestia este domnul Szocs, a carui ferma s-a dezvoltat alaturi de Hochland, ajungand in prezent sa numere peste 100 de vaci, lasate libere la pasunat, pentru a se putea bucura de aerul curat si hrana naturala, acest lucru reflectandu-se direct in calitatea laptelui si, astfel, a cascavalului Hochland.

Rigoarea germana defineste intregul proces de productie a cascavalului, inca din prima parte a traseului, cand laptele este colectat de la fermele de vaci, dupa cum Csabi ne povesteste: "Colectarea laptelui de la fermele cu care Hochland colaboreaza se realizeaza in conditii de maxima igiena si siguranta, astfel incat sa ne asiguram ca in productia cascavalului folosim doar lapte de cea mai buna calitate. De exemplu, cand vacile sunt mulse, avem grija ca laptele sa nu ia in niciun moment contact cu aerul, sa ajunga din uger direct in bazinul de racire. Apoi, cu ajutorul cisternelor, acesta ajunge direct in fabrica de la Sovata".

Zona Tarnavelor, unde se afla cele mai multe dintre fermele de la care Hochland colecteaza lapte, este o regiune cu biodiversitate ridicata, cu mii de hectare cu pajisti si unele dintre cele mai bogate fanete din Europe. Hochland a ales sa lucreze cu ferme din aceasta zona, pentru ca drumul pe care laptele il parcurge din momentul colectarii si pana la fabrica sa fie cat mai scurt, iar tu sa te bucuri de un produs delicios, de incredere, realizat din ingrediente naturale, de cea mai buna calitate.