Refugiatii arabi nu au ce cauta in Romania! Sistemul este incapabil sa-i preia. 1.700 de refugiati din Siria care au "ocupat" Grecia, Italia si Ungaria vor fi mutati, din noiembrie, in tara noastra. Aproape dublu fata de capacitatea centrelor de tranzit. Sistemul sanitar romanesc nu va face fata unui val masiv de migranti, cred medicii. Daca maine Romania ar intra in traseul valului de refugiati, sistemul de sanatate n-ar face fata. Medicina militara nu mai e ce-a fost, iar doctorii din sistemul public sunt jumatate din cati ar trebui sa fie doar ca sa aiba grija de pacientii romani. In Romania, potrivit datelor oficiale, sunt 13.500 de medici in spitale, desi e nevoie de minimum 26.000. "Ieri, domnul ministru dadea argumentul ca are dificultati in a ne satisface niste cereri salariale pentru ca avem cheltuieli foarte mari cu Apararea, pentru ca suntem la granita lumii civilizate impotriva 'monstrului din Est', cam asta era formularea", a dezvaluit pentru Evenimentul zilei doctorul Florin Chirculescu, specializat in chirurgie toracica, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ce indicii contine filmarea cu romanul rapit in Burkina Faso. Interpretarea expertilor. Inregistrarea cu romanul rapit in Burkina Faso, acum patru luni, dezvaluie indicii despre starea ostaticului, cum ar fi starea de frica si tensiune, daca citim printre randuri, spun expertii. O analiza mai atenta a video-ului cu romanul Iulian Ghergut rapit in Burkina Faso arata ca barbatul este infricosat si ca este supravegheat de cineva care urmareste ca ostaticul sa recite exact ceea ce i s-a spus sa vorbeasca in fata camerei, spune psihologul Mihai Copaceanu. Expertul a explicat pentru Adevarul cum se pot citi semnalele subtile din video-ul in care romanul, rapit in data de 4 aprilie 2015 de gruparea Al-Mourabitoune, cere ajutorul statului si al parintilor sai, pentru a fi salvat, anuntaAdevarul.

Detaliul din Codul Fiscal despre care Guvernul "a uitat" sa vorbeasca. Lista taxelor care cresc. Romanii ar putea plati de anul viitor impozite de pana la doua ori mai mari pentru locuinte, potrivit noului Cod Fiscal. Acesta aduce vesti proaste si pentru persoane cu profesii independente care vor plati mai mult la stat. In afara de reducerea TVA la 20% care se va aplica din 2016, celelalte masuri de relaxare fiscala din varianta votata in prima faza de Parlament - reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea "taxei pe stalp" si a supraccizei - au fost amanate pentru 2017. Noul Cod ii avantajeaza insa pe cei care detin mai multe case si pe cei cu locuinte cu o suprafata mai mare de 150 de metri patrati. Joi este programat votul final in Camera Deputatilor, iar proiectul Codului Fiscal ar putea fi trimis spre promulgare duminica, informeazaGandul.

Cat ne costa returnarea esalonata a taxei auto. Statul va returna esalonat, timp de cinci ani, taxa auto platita de cetatenii romani, asta dupa ce Curtea Europeana de Justitie a decis ca aceasta este ilegala. Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, statul are mai mult de pierdut prin plata esalonata a datoriei, deoarece are de platit o dobanda usturatoare. Multi romani au dat statul in judecata pentru a-si recupera banii platiti pentru taxa auto, cunoscuta si sub numele de taxa de poluare, instantele fiind asaltate cu astfel de plangeri. Primul roman care a facut acest lucru este aradeanul Ilie Iluna, care in 2008 si-a cerut returnarea banilor in justitie. Au urmat mai multe decizii ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) fiindca statul roman a incercat sa fenteze hotararile Curtii de la Luxemburg operand mici schimbari cosmetice, fara a elimina, insa, problemele de fond. Iata ca dupa ani de zile Guvernul a decis sa restituie acesti bani printr-o simpla cerere adresata Fiscului, fara ca cetatenii sa se mai adreseze instantelor, scrieRomania Libera.

Centrul de comanda NATO de la Bucuresti a fost activat. Avertismentul Kremlinului pentru romani: "Sunteti prinsi la mijloc". Comandamentul NATO din Romania a intrat in functiune marti, cu doua zile mai devreme decat se anuntase initial. Este vorba despre comandamentul de tip NFIU - unitate de integrare a fortelor - de la Bucuresti, care a fot activat oficial azi, in acelasi tip cu unitatile similare din alte 5 tari: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia. Cu acest prilej, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, merge la Vilnius, unde joi va participa la inaugurarea comandamentului din Lituania. Saptamana trecuta, ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, anunta inaugurarea comandamentului pentru 3 septembrie. Insa unitatea a fost activata cu doua zile mai devreme, urmand ca joi sa aiba loc doar ceremonia oficiala, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Fantoma esperanto bantuie lumea. Criza limbii romane pare sa fie, in primul rand, un corelativ al crizei statului national si al globalizarii. Ziua limbii romane a fost sarbatorita luni. E indeobste un prilej pentru a denunta greselile de gramatica pe un ton de artag profesoral si prea putin un ragaz de reflectie. Totusi diagnosticul e corect: limba este maltrata pe scara larga si nu doar de politicieni ignari, dar si de figuri publice care au contribuit mult la evolutiile pozitive din ultimele decenii. Oameni care au ocupat pozitii de decizie in chestiuni de ordin cultural sau care afirma ei insisi ambitii scriitoricesti se exprima cu o uimitoare neglijenta, informeazaDeutsche Welle.

Razvan Alexe, Vlad si Mircea Cosma cer deconspirarea martorilor sub acoperire din dosar. La ultimul termen al procesului de la Inalta Curte a fost audiat un martor, membru in comisiile de licitatii de deszapezire la nivelul CJ Prahova. La urmatorul termen din 21 septembrie, vor fi audiati trei din cei sapte martori amenintati. Teodor Chiroiu a declarat in fata instantei ca el s-a ocupat doar de partea tehnica a operatiunii de deszapezire si ca, intotdeauna exista diferente intre situatia din teren si cea de pe hartie deoarece "fenomenele meteo au evolutii imprevizibile". In acelasi caz, un alt martor, Gheorghe Bratosin, a depus o serie de documente medicale prin care arata ca nu se poate deplasa pentru a fi audiat. Avocatul lui Mircea Cosma a cerut la un moment dat ca martorii cu identitate protejata nu ar mai fi considerati ca atare in lumina noilor Coduri, asa incat a cerut judecatorilor sa le dezvaluie adevarata identitate si sa-i citeze la urmatorul termen pentru a fi audiati. Magistratii au decis sa se pronunte pe aceasta cerere la termenul urmator, pe 21 septembrie. Tot astazi, expertul desemnat de instanta pentru efectuarea unei expertize a cerut sa fie inlocuit, solicitare care a fost respinsa de judecatorul Aurel Gheorghe Ilie, secondat de Lucian Macavei si de Maricela Cobzariu, scrieEVZ.