Orban, pedepsit de conduceerea PNL. Ludovic Orban a pierdut, la un singur vot, 42 la 43, sefia grupului PNL de la Camera Deputatilor, in fata lui Eugen Nicolaescu, agreat de conducerea partidului. 16 voturi au fost anulate, mare parte fiind in favoarea lui Orban. Potrivit surselor EVZ, procedura de vot le-a dat batai de cap deputatilor PNL: prin incercuire sau taierea numelui, generand confuzie. Orban nu a contestat buletinele anulate, precizand ca trebuie sa se accepte rezultatul votului, pentru a nu exista niciun dubiu fata de legitimitatea liderului ales. Sansele ca Ludovic Orban sa fie desemnat candidatul partidului la Primaria Capitalei, asa cum isi doreste, sunt reduse in conditiile in care nu este agreat de conducerea partidului, astfel ca, acesta va astepta probabil ca liberalii sa dea gres la alegerile din 2016, pentru a putea candida din nou la sefia PNL, la inceputul lui 2017, au precizat surse liberale, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta anunta pe Twitter o intalnire cu Iohannis. Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, pe Twitter, o intalnire de lucru cu presedintele Klaus Iohannis, pe care l-a informat despre Republica Moldova, mentionand ca exista "consens" si ca "Romania ramane cel mai hotarat sustinator al Moldovei". "Intalnire de lucru cu Presedintele. L-am informat despre Republica Moldova. Avem consens - Romania ramane cel mai hotarat sustinator al Moldovei", a notat Victor Ponta pe retelele de socializare. Premierul Victor Ponta a facut, joi, o vizita oficiala la Chisinau, unde a avut o serie de intalniri cu oficiali moldoveni si a participat la evenimente prilejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, anuntaGandul.

Motiunea PNL, dupa congresul PSD. Liberalii cauta momentul cel mai bun pentru un nou atac parlamentar la adresa Guvernului Ponta. Calculele tin cont si de divergentele din interiorul PSD. Sesiunea parlamentara care a inceput ieri a determinat partidele politice sa isi contureze strategiile pentru bataliile politice care vor urma. PNL si-a schimbat abordarea privind motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta. Daca in urma cu cateva saptamani liderii partidului vorbeau despre posibilitatea de a o depune in septembrie, acum momentul cel mai probabil este noiembrie, afirma surse din partid. Motivul: in conditiile unei atitudini evazive a UNPR, liberalii au nevoie sa obtina voturi si de la o parte dintre parlamentarii PSD. Insa, la PSD cuvantul de ordine este pastrarea lui Ponta la Palatul Victoria pana la congresul din noiembrie, situatie care convine tuturor taberelor din partid. Temporizarea atacului care se doreste decisiv este dovedita si de declaratiile publice ale liderilor PNL, informeazaRomania Libera.

Senatorul Dumitru Oprea, candidatul PNL la Primaria Iasiului. Cum vrea sa invinga PSD. Senatorul PNL Dumitru Oprea a vorbit despre inscrierea sa in competitia interna a liberalilor pentru postul de primar al municipiului Iasi. Ati mai vorbit cu Mihai Razvan Ungureanu de cand este la SIE? Da, binenteles. Vor iesenii un candidat de dreapta? Pe municiu rezultatul a fost unul foarte bun in 2008 chiar daca in unele comune au fost rezultate mai putin convingatoare. Suntem al doilea judet din Moldova albastru. A fost o proba la prezidentiale cand judetul s-au albastrit. Iasiul a fost capitala de razboi. Dupa ce ati pierut alegerile ati intrat intr-un soi de umbra. Credeti ca aveti forta sa castigati? Nu am intrat intr-un con de umbra. Este o componenta foarte importanta la nivelul calificarilor europene. Am fost in Comisia de invatamant in Parlamentul European. In Parlament am avut peste 1.400 de interventii in plen, de strigate ale Opozitiei. Cred ca i-am incurcat foarte mult pe cei care au fost la guvernare. Multi raman cu o singura luare de cuvant. Ca sa poti sa iei cuvantul, sunt 50-60 de puncte pe ordinea de zi. Noi aveam discutate toate puctele. Niciodata nu ridicau mana in necunostinta de cauza cat am fost de lider de grup. Integral inAdevarul.

Senatorii au stabilit, in timp record, componenta Biroului Permanent. Raportul de forte dintre Putere si Opozitie, in Biroul Permanent al Senatului, este de 8 la 5. Astfel, presedinte al Senatului a fost votat Calin Popescu Tariceanu (ALDE) si vicepresedinti sunt Ioan Chelaru (PSD), Augustin Mitu (PSD), Teodor Atanasiu (PNL), Vasile Nistor (ALDE). Secretarii Biroului Permanent sunt Ion Rotaru (PSD), Simeon Purec (UNPR), Mario Oprea (PNL), Alexandru Peres (PNL) si chestori Niculae Badalau (PSD), Neculai Bereanu (PSD), Cristian Bodea (PNL) si Verestoy Attila (UDMR). Componenta Biroului Permanent a fost votata prin vot electronic secret, anuntaEVZ.