24 de tineri migranti din Afganistan au fost descoperiti inghesuiti intr-un microbuz condus de un roman si descris drept o "inchisoare pe roti", a anuntat politia austriaca, citata de AFP.

"Masina transporta 24 de minori afgani, majoritatea cu varste in jur de 16 sau 17 ani. Erau inghesuiti in acest vehicul ca niste obiecte, indesati unul in altul intr-un spatiu foarte mic", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

"Ferestrele si usile laterale erau blocate, un grilaj era plasat pe fata interioara a ferestrelor care erau si ele vopsite in negru. Un lacat era pus pe usile exterioare. Era ca o inchisoare pe roti", a adaugat el.

Soferul roman, care a fugit in momentul in care masina era controlata de politie in Viena, a fost arestat. Starea de sanatate a migrantilor nu necesita ingrijiri medicale.

Politia austriaca si-a multiplicat controalele rutiere pentru a dezmembra retelele de carausi dupa descoperirea, saptamana trecuta, a 71 de cadavre intr-un camion abandonat pe o autostrada, nu departe de granita cu Ungaria.