Eugen Teodorovici a declarat, duminică, înainte de întâlnirea conducerii PSD cu grupul senatorilor din partid, că subiectul privind o posibila remaniere a sa din funcţia de ministru al Finantelor se bazeaza pe zvonuri şi nu pe o discuţie în partid. "Cine a spus asta? Eu nu am auzit. Nu comentez sursele, eu nu am auzit nimic de acest lucru. Ştiu că discuţia se poartă la nivel politic în partid, dacă este cazul. Până acum aşa ceva nu a fost. Deci sunt, probabil, doar zvonuri. Nu pot să ştiu dinainte, vom vedea mâine (dacă acest subiect va fi discutat în şedinţa BPN al PSD de luni - n.red.). Mâine la BPN discutăm vizavi de comunicare în partid, între partid şi Guvern", a spus acesta, la Senat, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eugen Teodorovici a subliniat ca are o relatie "foarte bună" cu preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea: "Important este că ceea ce am făcut până acum am făcut bine, atât la Ministerul Fondurilor Europene, cât şi la Ministerul de Finanţe. (...) Nu am de ce să am emoţii", a afirmat Teodorovici.

La randul sau, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, după şedinţa senatorilor social-democraţi, că nu are motive să fie nemulţumit de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, iar discuţiile din PSD legate de activitatea miniştrilor nu au ca scop o remaniere.

"N-am de ce să fiu nemulţumit. Au apărut foarte multe informaţii. Eu, dacă am vreo nemulţumire, o voi spune. În primul rând, mulţumirea sau nemulţumirea trebuie să o exprime prim-ministrul. N-am auzit la prim-ministru să fie nemulţumit de ministrul de Finanţe", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

El a spus însă că în PSD va fi "o mică schimbare" în modul în care miniştrii comunică în cadrul partidului şi în public, fiind nevoie de informări periodice din partea membrilor Cabinetului, însă premierul ar fi de acord cu această măsură.

Dragnea a precizat că în PSD nu se vor mai accepta situaţii în care liderii partidului să afle din presă despre măsuri anunţate de Guvern.

"Faptul că noi la BPN am cerut şi vom cere unor miniştri să prezinte unele informări este un lucru corect şi aşa se va întâmpla de aici înainte, pentru că, pentru a avea susţinere politică, pentru a avea susţinere în comunicare de la toţi membrii PSD în acţiunile guvernamentale, miniştrii trebuie să informeze partidul. Noi nu putem susţine public nişte iniţiative de care aflăm de la televizor", a adăugat Dragnea.

Liderul interimar al PSD a subliniat însă că aceste evaluări şi informări nu au ca scop o remaniere şi nu se preconizează în acest moment nicio schimbare în Guvern.

"Nu s-a vorbit în partid despre remaniere. Din câte ştiu, nici premierul nu are în gând vreo remaniere. Din punctul meu de vedere, acum nu este cazul. Mai târziu vom vedea", a spus Dragnea.