Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADR) face o lista a punctelor de trecere a frontierei in Bulgaria, ca urmare a faptului ca in aceasta perioada se efectueaza lucrari de reabilitare la podul peste Dunare de la Giurgiu care impun circulatia pe o singura banda, traficul fiind astfel ingreunat in zona. Agerpres informeaza ca politia rutiera din cadrul IPJ Giurgiu intervine sambata pentru fluidizarea traficului pe DN 5 Bucuresti- Giurgiu dupa ce cozile de tiruri la frontiera au ajuns la 12 kilometri si se intind pe drumul national pana in dreptul localitatii Plopsoru.

Vama GiurgiuFoto: Politia de Frontiera

''Cauzele pentru cozile la frontiera sunt multiple. Odata sunt lucrarile de reabilitare la podul Prieteniei, apoi au existat restrictiile de circulatie in functie de tonaj din cauza caniculei in ultimele doua zile, iar acum am avut si ploaia torentiala cu peste 60 de litri pe metru patrat din noaptea de vineri spre sambata ceea ce a dus la inundatii in municipiu. De aceea politia rutiera intervine si da drumul la serii de pana la 15 tiruri pe de o parte si la serii de autocare cu pasageri pe de alta parte, care trebuie sa treaca frontiera, pentru ca altfel ambele sensuri de mers erau blocate', a declarat, sambata, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cristian Suta.

Potrivit CNADNR, circulatia se desfasoara cu dificultate din unor lucrari de inlocuire integrala a sistemului rutier (placi betonate si straturi asfaltice), in vederea asigurarii confortului si sigurantei traficului rutier pe aceasta portiune de drum.

Odata cu demararea lucrarilor de reabilitare, se circula pe o singura banda, arata CNADNR, precizand ca aceasta este in permanenta supravegheata de Anteprenor pentru asigurarea conditiilor de siguranta a circulatiei.

In vederea evitarii unor blocaje in trafic, CNADNR recomanda conducatorilor auto, ca pentru trecerea in Bulgaria sa foloseasca si punctele alternative de trecere a frontierei:

  • Calafat (rutier)
  • Bechet (trecere cu bacul)
  • Zimnicea (trecere cu bacul)
  • Calarasi (trecere cu bacul)
  • Negru Voda (rutier)
  • Vama Veche (rutier)       

Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita si semnalizarea rutiera temporara.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.