Fragmentul de avion descoperit saptamana aceasta pe o plaja din Reunion a ajuns sambata in Franta, cu un zbor comercial Air France pe Aeroportul Orly, urmand sa fie supus unei expertize pentru a se determina daca apartine cursei MH370, cu 239 de persoane la bord, disparuta in data de 8 martie 2014, transmite AFP.

La trei zile dupa descoperirea sa pe o plaja franceza a unei insule din vestul Oceanului Indian, fragmentul cu o dimensiune de 2 metri, ambalat intr-o lada, a sosit la Paris cu zborul comercial AF671, la ora locala 6:17 (7:17, ora Romaniei).

Fragmentul urmeaza sa fie transportat rutier, sub escorta jandarmeriei, catre zona periferica a orasului Toulouse, unde va fi analizat intr-un laborator al Ministerului Apararii. Procedurile urmeaza sa inceapa de miercuri, precizeaza parchetul din Paris.

Cutia nu va fi deschisa inainte de sosirea anchetatorilor malaezieni, a pecizat o sursa apropiata dosarului.

Producatorul american Boeing va trimite, de asemenea, o echipa "tehnica" pentru a participa la analiza acestui fragment marcat cu inscriptia "657BB". Marcajul indica, potrivit specialistilor, faptul ca este vorba despre un flaperon al unui B777, un flaps de pe aripile unui avion pe care pilotii il actioneaza la decolare sau la aterizare.Dar niciun accident de avion din aceasta parte a lumii nu a implicat un astfel de dispozitiv.