A doua serie de politisti romani, care isi desfasoara activitatea in patru statiuni turistice din Bulgaria, si-a inceput sambata misiunea de a consilia si acorda sprijin cetatenilor romani care isi petrec vacanta pe litoralul Bulgariei in luna august, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane.

"La data de 1 august, a doua serie de 8 politisti romani a plecat in tara vecina pentru a actiona, alaturi de politistii bulgari, in statiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic si Nessebar. Misiunea politistilor romani in aceste statiuni se va desfasura, in perioada 1 - 31 august, urmand ca in fiecare din cele patru statiuni sa actioneze cate doi politisti romani", se arata intr-un comunicat de presa remis, sambata, Agerpres de IGPR.

Potrivit sursei citate, politistii romani selectionati pentru a desfasura activitatea in Bulgaria au fost atent instruiti si pregatiti pentru a-si indeplini cu succes misiunile incredintate, un criteriu obligatoriu de selectionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limba bulgara.

Este al saselea an in care se organizeaza asemenea misiuni. In cadrul misiunii desfasurate de politistii romani in luna iulie au fost consiliati peste 2000 de turisti romani, in special cu privire la indicarea anumitor destinatii si furnizarea unor informatii de ordin legislativ din Bulgaria. De asemenea, politistii romani au participat, alaturi de colegii bulgari, la 205 actiuni, cele mai multe vizand aplanarea unor stari conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal si solutionarea unor neintelegeri legate de operatiunile de schimb valutar.