TVR a platit catre Fisc o datorie cifrata la circa 10 milioane de lei (care se apropia de termenul de prescriere), pentru care Fiscul pusese poprire pe conturile ale Televiziunii Romane, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.

UPDATE: Stelian Tanase, presedinte-director general al TVR, a declarat pentru HotNews.ro ca stie ca in conturi au intrat in ultimele zile mai multi bani, dar nu poate oferi detalii pina miine.

ANAF a pus popriri pe conturile RATB si TVR pe 21 iulie a.c. Fiscul a luat aceasta masura dupa inventarierea datoriilor la buget ale celor doua mari companii de stat.

Reamintim ca TVR a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentantii institutiei pe 6 aprilie, intr-o conferinta de presa la care a participat si Stelian Tanase. In conferinta de presa au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanti ai TVR au anuntat ca datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.