Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, intr-o postura pe Facebook, ca intentioneza ca incepand cu 1 august sa doneze catre echipa de baschet a Clubului Steaua diferenta salariala primita in urma ordonantei privind cresterea indemnizatiilor inaltilor demnitari.

Victor PontaFoto: Agerpres
  • Postarea integrala a premierului Victor Ponta

Nu m-am razgandit, cred in continuare ca este corect ca demnitarii din Romania (Presedinte, presedintii Parlamentului, ministrii, etc.) trebuie sa aiba un salariu decent, cel putin egal cu alti functionari din subordine si relativ asemanator cu ceea ce se intampla in Europa.

Dar la fel de corect este ca aceasta marire de salariu sa fie facuta in acelasi timp cu salariile celorlalti angajati din sectorul public. Asa ca pot sa mai astept pana vom adopta noua Lege a Salarizarii!

In consecinta, am luat decizia personala ca incepand cu data de 1 August sa donez diferenta de salariu primita prin "faimoasa ordonanta" catre echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joaca dupa multi ani din nou intr-o competitie europeana). Asa am sufletul impacat si fac si un gest simbolic de sprijin pentru echipa si sportul pe care le iubesc atat de mult de peste 30 de ani! ??

P.S. - Comentariile "Propagandei" si demagogia unor consilieri prezidentiali care criticau pe la TV masura si acum vor incasa banii cu tupeul deja consacrat imi sunt in acest caz total indiferente!