Peste 400 de persoane s-au prezentat, marti, sa doneze sange la Centrul de Transfuzii (CTS) Cluj in schimbul unor bilete gratuite de o zi la Untold Festival, insa doar 150 au fost preluate, celelalte persoane fiind reprogramate, deoarece capacitatea de stocare in unitatea medicala a fost depasita, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Untold Festival, Stefana Giurgiu, a declarat, marti, ca, la Cluj-Napoca, in cea de-a doua zi a campaniei initiate de organizatorii festivalului, "Pay with blood", Centrul de Transfuzii Cluj a ramas fara spatiu de stocare a sangelui, din cei peste 400 de donatori care s-au prezentat, doar 150 reusind sa doneze sange, fiind astfel nevoie de prelungirea campaniei pana vineri.

"Au venit foarte multi donatori, insa doar aproximativ 150 au reusit sa doneze sange si au primit pe loc bilete gratis pentru o zi de festival. Restul donatorilor care au venit la Centrul de Transfuzii, aproximativ 300 de persoane, au fost trecuti pe liste suplimentare si vor primi bilete de o zi, gratis, daca revin pana vineri la centru sa doneze. Intre timp, noi incercam sa gasim o solutie, sa aducem de la alte spitale frigidere speciale pentru stocarea pungilor cu sange", a declarat Stefana Giurgiu.

Ea a precizat ca, desi la Cluj-Napoca, campania de donare de sange ar fi trebuit sa se incheie marti, aceasta s-a prelungit pana vineri, insa persoanele care vor veni sa doneze, incepand de miercuri, vor beneficia doar de reduceri la abonamente, nu si de bilete gratis.

"Noi preconizam ca si maine (n.r.- miercuri) vor fi multi donatori la coada, insa acesti donatori vor beneficia doar de reducere la festival, adica un abonament de patru zile va costa 199 de lei", a mai spus Stefana Giurgiu.

Potrivit organizatorilor campaniei "Pay with blood", la Cluj-Napoca, luni, in prima zi de donare, peste 150 de persoane au donat sange si au primit pe loc bilete gratuite de o zi la Untold Festival.

Untold Festival, in parteneriat cu Institutul National de Transfuzie Sanguina (INTS), a lansat "Pay with blood", o campanie nationala de incurajare a donarii de sange. In cadrul acestei campanii, care se desfasoara in perioada 14 - 24 iulie, donatorii de sange din centrele regionale si judetene de transfuzii primesc reducere la abonamentele Untold sau bilete gratuite de o zi daca intra pe site-ul festivalului, www.untoldfestival.com, si completeaza formularul de donator.

Romania ocupa penultimul loc din Europa la numarul de donatori activi de sange, potrivit INTS. La nivel national, doar 1,7% din populatia tarii doneaza sange, iar cei mai multi devin donatori doar atunci cand trebuie sa ajute o persoana apropiata lor, mai arata datele institutului.

Untold Festival se va desfasura in perioada 30 iulie - 2 august, la Cluj-Napoca, fiind proiectul major de divertisment al programului "Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului", si va aduce pentru prima data in Romania, pe aceeasi scena, patru dintre cei mai indragiti artisti electro-dance din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta si Dimitri Vegas & Like Mike.

Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artisti internationali si nationali, printre care se numara Wu-Tang Klan, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman si Gramatik.

Evenimentul este organizat de Federatia Share Cluj-Napoca, in parteneriat cu organizatia Student Plus, fondator al Federatiei Share Cluj-Napoca.