Olimpicii romani la informatica au obtinut patru medalii - o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz - la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale. La competitia care s-a desfasurat in Cehia au concurat 44 de elevi din 10 tari. Medalia de aur a fost castigata de Alexandru Velea, absolvent de clasa a XII-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca.

Fragment din Subiectele de la Olimpiada de Informatica a Europei CentraleFoto: ceoi2015.fi.muni.cz

Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI 2015), aflata la XXII-a editie, s-a desfasurat in perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno, in Cehia. Prima editie a competitiei a avut loc la Cluj-Napoca, in 1994, la initiativa Romaniei, anunta Ministerul Educatiei.

Medalia de aur:

  • Alexandru Velea - absolvent de clasa a XII-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. Anul trecut, el a obtinut medalie de argint la aceasta olimpiada. Tot anul trecut, Alexandru Velea a castigat medalie de bronz la Turneul international de informatica Shumen, iar in 2011 a fost medaliat cu bronz la Olimpiada balcanica de informatica pentru juniori.

Medaliile de argint:

  • Valentin-Marius Harsan - absolvent de clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. In 2013, el a castigat medalie de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada. Sursa
  • Rares-Darius Buhai - absolvent de clasa a XII-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita. In 2014, el a castigat medalie de argint la Turneul international de informatica Shumen si medalie de aur la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2014. In 2013 si in 2012, tanarul a fost medaliat cu aur la Olimpiada Balcanica de Informatica. Rares Darius Buhai a obtinut in 2013 medalie de aur si la Olimpiada Internationala de Informatica, precum si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada. A mai castigat medalia de aur si la Olimpiada Internationala de Informatica din 2012, medalie de aur si la Balcaniada de Informatica, precum si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada din Rusia. Rares Darius Buhai a mai fost medaliat cu aur si la Olimpiada balcanica de informatica din 2011. Sursa si detalii

Medalia de bronz:

  • Andrei Popa - elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui

Descarca de mai jos subiectele de la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2015

Subiectul 1 - prima zi de olimpiada

Subiectul 2 - prima zi de olimpiada

Subiectul 3 - prima zi de olimpiada

Subiectul 1 - a doua zi de olimpiada

Subiectul 2 - a doua zi de olimpiada

Subiectul 3 - a doua zi de olimpiada

Descarca de aici solutiile la problemele de olimpiada

Conform regulamentului olimpiadei, fiecare tara poate sa inscrie o echipa formata din maximum 4 elevi, a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Tarile care au participat la olimpiada: Croatia, Cehia (cu doua echipe), Elvetia, Georgia, Germania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Rezultate Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2015

1. Przemysław Kozłowski - Polonia: medalie de aur

1. Ivan Lazarić - Croatia: medalie de aur (cu punctaje egale)

3. Alexandru Velea - Romania: medalie de aur

4. Jarosław Kwiecień - Polonia: medalie de aur

5. Georgy Skhirtladze - Georgia: medalie de argint

6. Valentin-Marius Hârşan - Romania: medalie de argint

7. Rareş Darius Buhai - Romania: medalie de argint

7. Julian Dörfler - Germania: medalie de argint (cu punctaje egale)

9. Maciej Hołubowicz - Polonia: medalie de argint

10. Felix Bauckholt - Germania: medalie de argint

11. Márton Erdős - Ungaria: medalie de argint

12. Mihael Liskij - Croatia: medalie de argint

13. Andrei Popa - Romania: medalie de bronz

14. Alexander Tskhovrebov - Georgia: medalie de bronz

15. Domagoj Bradač - Croatia: medalie de bronz

Vezi aici rezultatele integrale de la CEOI 2015

Citeste si: