Liberalul Cristian Adomnitei, care s-a suspendat de la sefia PNL Iasi in urma problemelor cu justitia, el fiind cercetat sub control judiciar pentru favorizarea faptuitorului, a anuntat, duminica, intr-o sedinta a liberalilor ieseni, ca nu va candida la alegerile locale de anul viitor, transmite Mediafax.

Cristian Adomnitei a participat, duminica, la sedinta Comitetului Director Judetean al PNL Iasi, la care au fost prezenti 200 de liberali din judet, el anuntand ca nu va mai candida la alegerile locale de anul viitor.

Potrivit unor surse liberale, Adomnitei le-ar fi spus colegilor de partid ca nu crede ca pana in iunie 2016 isi va clarifica problemele sale cu justitia, astfel ca nu va candida la alegerile locale.

"PNL Iasi trebuie sa-si caute candidat la Primaria Iasi", a spus Adomnitei, potrivit acelorasi surse.

Pe de alta parte, Cristian Adomnitei ar fi recunoscut ca prezenta sa pe listele PNL la locale "ar da apa la moara" adversarilor de la PSD, care ar putea specula ca un "penal" apare pe listele PNL.

In luna mai a acestui an, Cristian Adomnitei s-a suspendat din toate functiile politice, inclusiv din cea de presedinte al PNL Iasi.

Pana la momentul declansarii anchetei DNA impotriva sa, Adomnitei declarase ca nu exclude o candidatura la Primaria Iasi, la alegerile din 2016.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, cercetat sub control judiciar pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, avand interdictia de a-si exercita functia, a fost trimis in judecata de DNA, judetul Iasi constituindu-se parte civila in acest dosar cu peste 391.000 de lei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a presedintelui Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual.