O tanara in varsta de 24 de ani din Belgia, care sufera de depresie, a obtinut dreptul de a fi eutanasiata in aceasta vara. Tanara nu sufera de vreo boala in stadiu terminal, fiind perfect sanatoasa din punct de vedere fizic. Belgianca a cerut si a primit dreptul de a ii fi administrata o injectie letala dupa ce si-a petrecut adolescenta si tineretea suferind de ganduri suicidale, scrie Newsweek.

Laura a fost internata in institutii psihiatrice de la varsta de 21 de ani, s-a automutilat si a avut cateva tentative de sinucidere. "Daca as fi avut de ales, as fi ales o viata suportabila, dar am incercat totul, fara succes", spune Laura, care a explicat ca sufera de o "lehamite de viata profunda".

In Belgia, eutanasia a fost legalizata in anul 2002 si, spre deosebire de alte tari unde este permisa, legea nu prevede ca doar persoanele care sufera de o boala in stadiu terminal pot face o astfel de solicitare. Un belgian poate avea acces la eutanasie in cazul in care suferinta sa psihica este constanta, insuportabila si de neoprit. In cazul Laurei, o comisie formata din 3 medici a aprobat cererea de eutanasie, motivul fiind suferinta psihica a tinerei.

"Imi tarasc, practic, fiecare secunda de viata. Acesti 24 de ani au fost o eternitate. Lupta mea interioara nu s-a incheiat vreo secunda", a povestit Laura, care asteapta sa primeasca injectia letala, intr-un mediu controlat.

In Belgia, in jur de 1.000 de persoane primesc, anual, dreptul la sinucidere asistata. Dintre acestea, in jur de 50-60 de cazuri sunt ale unor persoane cu suferinte psihice.