Ecaterina Burlacu, unul dintre candidatii la functia de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului din Republica Moldova a declarat in audierile din Parlament, raspunzand uni intrebari, ca limba de stat in R. Moldova este limba moldoveneasca, ignorand hotararea Curtii Constitutionale de la Chisinau din decembrie 2013 care recunoaste limba romana drept limba oficiala de stat, informeaza Agora.md. Declaratia acesteia a fost primita cu aplauze. Ecaterina Burlacu a fost votata vineri de deputatii moldoveni noul avocat al Poporului pentru drepturile copilului.

Ecaterina BurlacuFoto: agora.md

Celalalt candidat, Eugen Rusu, a declarat ca vorbeste romana, facand referire la hotararea Curtii Constitutionale, in timp ce Burlacu a afirmat ca se bazeaza pe Constitutie cand face aceasta afirmatie.

"Lecturand CV-ul doamnei Burlacu observ ca ea cunoaste mai multe limbi inclusiv si limba de stat. Noi nu cunoastem in nomenclatorului international o asa numita <>. In scoli se preda limba romana. Cum se numeste <> pe care o vorbiti si aveti de gand sa aparati copii?", a intrebat Valeriu Munteanu candidatul la functia de avocat al poporului, Ecaterina Burlacu.

"Cu referire la limba vorbita, doarece sunt jurist ma voi referi la Constitutie, limba de stat este limba moldoveneasca cu grafie in limba latina", a declarat Ecaterina Burlacu.

"Bravo, bravo. Dar de hotararea CC (...), dvs. doamna Burlacu nu ati auzit?", a insistat deputatul.

"Am auzit", a raspuns Burlacu.

Discutiile au atins si alte domenii, iar intr-un final deputatii socialisti, liberali-democrati, comunisti si democrati au ales-o pe Ecaterina Burlacu, informeaza Agora.md.