Patru candidati care sustineau, miercuri, examenul de bacalaureat la liceul din comuna Borca sunt cercetati penal de politistii Serviciului Economic Neamt, fiind suspecti de tentativa de fraudare a examenului.

Inspectorul scolar general Viorel Stan a declarat, pentru Agerpres, ca politistii au primit, de marti, o sesizare despre posibilitatea de fraudare a examenului la Borca si au descins la unitatea scolara.

'Cei 4 elevi au iesit pe rand la toaleta, neinsotiti de un cadru supraveghetor, iar in zona toaletelor erau asteptati de politisti. La controlul corporal au fost gasite telefoane mobile si casti, obiecte interzise. Cei 4 au fost eliminati din examen, iar politistii au confiscate telefoanele pentru expertize', a declarat inspectorul scolar general Viorel Stan.

Tot miercuri, doi elevi de la liceul din Bicaz au fost eliminati pentru ca au fost surprinsi schimband ciornele intre ei iar un elev de la Liceul 'Miron Costin' din Roman a fost eliminat dupa ce i-a sunat telefonul in timpul examenului.