Un studiu recent arata ca nu ne cunoastem animalele de companie atat de bine precum credem. Potrivit unui sondaj de opinie efectuat recent in randul proprietarilor de pisici din Marea Britanie, cei mai multi oameni nu cunosc adevarata natura a animalelor lor de companie, conform gizmodo.com.

pisicaFoto: YouTube

Jennifer McDonald, ecologista si cercetatoare stiintifica, a efectuat, impreuna cu echipa sa de cercetatori, un studiu pe proprietarii de pisici din Marea Britanie, prin care proprietarii de pisici au fost intrebati cate animale aduc in medie pe luna pisicile lor acasa ca prada si apoi au urmarit comportamentul felinelor. Cei mai multi oameni fie au subestimat instinctul salbatic al felinelor lor, fie au supraestimat numarul de animale vanate de acestea.

Cercetatorii spun ca acest lucru este datorat instinctului de proprietate, tendintelor oamenilor de a gandi pozitiv despre lucrurile care le apartin, asa incat aceia care isi doreau ca animalele lor de companie sa fie mai feroce, au supraestimat abilitatile acestora, iar cei care isi vedeau animalele de companie mai blande, au minimalizat numarul de capturi pe care acestea il fac.

Adevarul este ca pisicile sunt feline frumoase, dar frumusetea lor ne creaza falsa impresie ca ar fi blande si inofensive. De milioane de ani pisicile au evoluat ca animale de prada, iar instinctul lor de a vana s-a imbunatatit, fie ca si-au exercitat abilitatile jucandu-se cu un soricel de jucarie, ori cu unul adevarat. Chiar daca majoritatea pisicilor sunt animale de companie, ele isi antreneaza abilitatile de atac si vanatoare jucandu-se cu soareci de jucarie, dar in momentul in care sunt in natura abilitatile lor sunt puse in practica pe soarecii adevarati.