Grupul Imago Mundi participa la Festivalul Internațional de Muzică și Dans de la Granada, în cadrul secțiunii FEX, care se desfășoară în intervalul 15 iunie – 18 iulie. Grupul va susține două concerte prilejuite de aniversarea a 60 de ani de la moartea lui George Enescu în data de 2 iulie, la Auditorio de la Fundación Caja Rural din Granada, respectiv 3 iulie, la Teatro Imperial din Loja, informeaza ICR Madrid. Este a doua participare românească la acest festival, dupa ce în 2014, grupul Acapella a susținut un recital alături de alți interpreți din Franța, Finlanda și Germania.

Grup Imago MundiFoto: ICR

Proiectul pe care Imago Mundi îl va prezenta publicului spaniol, Isvor. George Enescu – Rapsodiile Române muzică tradiţională și folclor urban, sondează sursele de inspirație folosite de compozitor și face o paralelă între acestea și contextul mai larg al creaţiilor populare și urbane muntenești ale secolului al XIX-lea. Piesele sunt puse în valoare prin dialogul dintre instrumente vechi specifice spaţiului românesc (cobză, drâmbă, tobă) și instrumente clasice moderne (flaut, oboi, vioară, chitară, violoncel). Aranjamentul muzical îi aparţine lui Cătălin Ștefănescu, doctor în muzică și lector universitar la Catedra de Chitară a Universităţii Naţionale de Muzică București. Recitalul va fi insoțit de proiecţii video live ce urmăresc același scop ca și compozițiile muzicale: punerea în valoare a unei moșteniri istorice prin intervenții contemporane.

Grupul Imago Mundi este format din Adrian Buciu (flaute, shakers), Oana Ivașcu (oboi, tamburină, drâmbă), Ștefan Barbu (vioară, frame drum), Andreea Ţimiraș (violoncel), Cătălin Ștefănescu (cobză, chitară), Daniel Ivașcu (bendir, darabuka, drâmbă) și Cristian Stănoiu (proiecţii video live).

FEX: 34 de zile de muzică și dans

Alături de secțiunea principală și Cursurile Internaționale „Manuel Fallaˮ, secțiunea FEX, extensia Festivalului din Granada, se desfășoară pe străzile, în piețele și spațiile emblematice din orașul și provincia Granada. În acest an, organizatorii propun zeci de recitaluri, concerte și spectacole de dans adresate atât copiilor, cât și adulților, cu participarea a peste 1550 de artiști.

Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans din Granada este unul din cele mai prestigioase din Europa, reunind an de an muzicieni din întreaga lume. Festivalul a fost creat în 1952 sub auspiciile Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii și ale Ministerului Turismului din Spania. Este una dintre întâlnirile muzicale de prestigiu din Spania, calitatea activităților sale fiind dublată de decorul impresionant în care se desfășoară: Complexul de arhitectură islamică Alhambra, ce se află în patrimoniul UNESCO, grădini, biserici și săli de concerte din întreaga provincie Granada.