Miercuri, indeosebi dupa-amiaza si in prima parte a noptii, gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat in Maramures, Transilvania, Oltenia, precum si in zonele deluroase si montane si se va manifesta prin innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar izolat, cu precadere in zona Carpatilor Meridionali, vor fi de peste 40 l/mp si vor fi posibile caderi de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar spre seara si noaptea, in Moldova, Muntenia si Dobrogea vor fi dezvoltari noroase convective ce vor determina local fenomene specifice instabilitatii atmosferice si punctiform cantitati de apa mai importante - peste 25 l/mp. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.

La Bucuresti, cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si noaptea, dar cu precadere in orele serii se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 15...17 grade.

Joi, vremea va fi in general instabila la munte si in regiunile din jumatatea de est, unde vor fi innorari temporar accentuate si local se vor semnala averse si descarcari electrice. Aceste fenomene vor fi mai frecvente dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand aversele vor avea si caracter torential, vor fi posibile caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi punctiform 25...30 l/mp.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice si vestice, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 32 de grade, iar cele minime intre 10 si 19 grade, mai scazute in depresiuni.