​Primaria sectorului 3 vrea sa modernizeze cinematograful Gloria, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului local sector 3 de marti aflandu-se un proiect de hotarare in acest sens. Potrivit documentului, lucrarile vor costa cel mult 1,5 milioane de euro si se vor finaliza in trei luni.

Fantana arteziana GloriaFoto: Hotnews
  • UPDATE Consiliul local sector 3 a aprobat marti proiectul

"Tinand seama de necesitatea spatiilor de cultura pentru public deficitare in sectorul 3, este necesara includerea Cinematografului Gloria in circuitul bucurestean al cinematografelor moderne, astfel incat sa poata deservi activitatilor social-cultural-educative ale sectorului", se arata in expunerea de motive semnata de Robert Negoita, primarul sectorului 3.

Lucrarile vor cuprinde inlocuirea tamplariei, refacerea terasei, reparatii sarpanta si invelitoare, reparatii fatade, refacerea pardoselii si refacerea tencuielii.

Cinematograful este in paragina de cativa ani, acesta afladu-se in administrarea RADEF "Romania Film". De curand cladirea a fost data in administrarea primariei de sector.

Consiliul local sector 3 a alocat in aprilie 2015 suma de 1,4 milioane de euro pentru amenajarea spatiului public din fata cinematografului Gloria, aflat la intersectia bd. Baba Novac cu C-tin Brancusi. De acesti bani ar urma sa se realizeze o piateta urbana, amenajari peisagistice si o fantana arteziana. HotNews.ro a scris ca lucrarile la acest proiect au fost incepute din toamna anului trecut, desi Consiliul local inca nu isi daduse acordul pentru realizarea spatiului public.