Uniunea Europeana si Elvetia au semnat acordul privind transparenta fiscala, care marcheaza de facto sfarsitul secretului bancar elvetian - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016luni 18 feb 2019

Uniunea Europeana si Elvetia au semnat acordul privind transparenta fiscala, care marcheaza de facto sfarsitul secretului bancar elvetian

de R.M. Miercuri, 27 mai 2015, 16:23
- a A+
Uniunea Europeana si Elvetia au semnat miercuri, la Bruxelles, un acord major asupra transparentei fiscale, care marcheaza sfarsitul secretului bancar elvetian pentru rezidentii din Uniunea Europeana si care va permite impiedicarea disimularii de venituri nedeclarate in conturi din Elvetia, scrie AFP."Este vorba de o noua lovitura data celor care fraudeaza fiscul si un pas suplimentar spre o fiscalitate mai corecta in Europa", a declarat Pierre Moscovici, comisarul european insarcinat cu Fiscalitatea.

In cadrul acordului semnat miercuri, UE si Elvetia vor schimba in mod automat informatii despre conturile rezidentilor lor incepand cu 2018.

In fiecare an, statele membre vor primi numele, adresa, numarul de identificare fiscala si data nasterii pentru cetatenii lor care detin conturi in Elvetia, precum si informatii legate de activele financiare si de soldul conturilor.

Acest acord "ar trebui nu doar sa intareasca capacitatea statelor membre de a identifica si combate persoanele care fraudeaza fiscul, dar va avea un efect descurajator asupra ascunderii veniturilor si activelor in strainatate, in vederea eludarii impozitelor", crede Comisia Europeana.

Schimbul automat de date fiscale este considerat arma cea mai eficienta impotriva fraudei, deoarece ridica de facto secretul bancar si pune capat arbitrarului care ar putea domni in cooperarea dintre administratiile fiscale.

Comisia se afla intr-o faza avansata de negociere a unor acorduri similare cu Andora, Liechtenstein, Monaco si San Marino, care urmeaza sa fie semnate inainte de sfarsitul acestui an.
4243 de afisari


cu alte cuvinte
Adrian_1234 [utilizator], Miercuri, 27 mai 2015, 16:56
+5/5
I-a strans cu usa pana au zis gata :)
Interesant ca a mers. Teoretic e corect dar nu cred ca i-au strans cu usa din corectitudine ...
Sa vedem cum fac cu Cayman Islands :)
Poate nr lor va scadea
Cogito nemo sum! [utilizator], Miercuri, 27 mai 2015, 17:47
+2/2
Doar viitorul ne-o va spune
inca 4 comentarii comenteaza