Studenti de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine si de la Facultatea de Administratie si Afaceri au castigat doua medalii de aur (din doua posibile), doua medalii de argint (din doua posibile) si patru medalii de bronz la competitia Markstrat 2015. La concursul de simulare online pe probleme de marketing, in limba engleza, au participat 49 de studenti din Marea Britanie, Germania, Olanda, Franta, Italia si Romania, anunta Universitatea din Bucuresti.

Sesiunea Markstrat a Programului Intensiv organizat de consortiul DUKENET s-a desfasurat in perioada 16-23 mai 2015, la Universite de Bretagne Occidentale, la Quimper, in Franta. Aceasta este a XVII-a editie a competitiei.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucuresti a fost formata din studente de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Limbi Moderne Aplicate (LMA) si Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene (CLOE), si de la Facultatea de Administratie si Afaceri (FAA):

  • Denisa-Magdalena Ignat: a obtinut medalie de aur, este studenta la Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene
  • Cristiana Raducan: a obtinut medalie de argint, este studenta la Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene
  • Ana-Maria Musea: a obtinut medalie de argint, este studenta la Limbi Moderne Aplicate
  • Simona Rotariu: a obtinut medalie de bronz, este studenta la Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene
  • Corina-Adriana Ciolan: a obtinut medalie de bronz, este studenta la Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene
  • Ana Maria Nicu: a obtinut medalie de bronz, este studenta la Limbi Moderne Aplicate
  • Andreea Diana Pirva: a obtinut medalie de aur, este studenta la Facultatea de Administratie si Afaceri
  • Nicoleta Catana: a obtinut medalie de bronz, este studenta la Facultatea de Administratie si Afaceri

Universitatea din Bucuresti anunta ca echipa a fost condusa de conf. univ. dr. Diana Ionita si des prof. univ. dr. Magdalena Platis-Iordache, care au obtinut medalii de aur.

In cadrul programului Markstrat, studentii au participat, timp de o saptamana, la 11 runde de simulare online pe probleme de marketing in limba engleza, explica Universitatea, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Studentii au fost coordonatori de catre profesori din tarile participante.

Au fost testate cunostintele de limba engleza, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing si management, competentele IT, modul de lucru in echipa, viteza si spontaneitatea luarii de decizii sau gasirii de solutii, munca in regim de stres, competenta de autoevaluare si de reactie in situatii limita, se arata in comunicat.

Dukenet este o retea care a fost infiintata acum 19 ani si cuprinde universitati din Europa (Danemarca, Olanda, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Romania, Polonia, Turcia). Din anul 2008, Universitatea din Bucuresti a devenit partener cu drepturi egale, urmand sa trimita anual studenti de la departamentele si facultatile mentionate mai sus la un stagiu intensiv de strategii de marketing.

Rezultatele inregistrate anii trecuti de Universitatea din Bucuresti, la competitia Markstrat (Sursa):

  • 2014: o medalie de aur si 7 medalii de bronz
  • 2013: trei medalii de aur (din cele trei maximum posibile), doua medalii de argint si trei medalii de bronz
  • 2012: doua medalii de aur, doua de argint si doua de bronz
  • 2011: doua medalii de aur si sapte medalii de de bronz
  • 2010: o medalie de aur, o medalie de argint si 3 medalii de bronz

Citeste si: