​​Postările pe care le faci publice pe Facebook pot arăta dacă ești o persoană narcisistă sau nevrotică, dar și cât de multă stimă de sine ai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un nou studiu efectual de către o echipă de cercetători ai Universității Brunel din Londra dezvăluie personalitatea utilizatorilor Facebook în funcție de statusurile pe care aceștia obișnuiesc să le posteze, dailymail.co.uk.

Studiul a fost făcut pe un eșantion de 550 de persoane si a fost axat pe 5 caracteristici ale personalității: extrovertire, deschidere, amabilitate, iritabilitate și responsabilitate, precum și stimă de sine și narcisism.

În urma studiului s-a observat că persoanele cu tulburări psihice caută aprecierea prin like-uri și comentarii, prin intermediul cărora simt că sunt acceptați social de către grupul de prieteni, pe când extroverții postează statusuri despre activitățile sociale la care iau parte și văd acest tip de comunicare ca fiind un instrument pentru crearea de noi conexiuni în mediul social.

Persoanele cu tendințe narcisiste postează frecvent despre realizările personale și stilul de viață, precum dieta și exercțiile fizice pe care le urmează, iar persoanele mai responsabile postează rar, iar atunci când o fac este vorba despre informații ce privesc aspecte ale vieții familiale.