Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, sambata, la Pitesti, data si tema motiunii de cenzura ce va fi depusa de PNL: 5 iunie, ''Votul prin corespondenta''. "Am senzatia ca e singurul lucru care ne mai lipseste, avem premier, avem program de guvernare, ne mai trebuie o motiune de cenzura, pe scurt: 5 iunie, tema este una pe care nu o putem refuza romanilor din diaspora, Votul prin corespondenta'', a declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

La randul sau, liderul liberal Ludovic Orban a afirmat ca "La ora actuala, Ponta otraveste fantanile, parjoleste recoltele, da foc la hambare, distruge sistemele de irigatie, pentru ca stie cu siguranta ca noi vom fi cei care vom guverna. Problema pentru noi este sa nu il lasam sa transforme aceasta tara in desert. Trebuie sa ne mobilizam astfel incat pe 5 iunie sa il trimitem acasa pe Victor Ponta. Este raspunderea nu numai a conducerii PNL, este raspunderea fiecaruia dintre membrii conducerilor judetene ale partidului."

Peste 1.000 de liberali sunt prezenti, sambata, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti, la Consiliul National al PNL, eveniment in cadrul caruia a fost aprobata, cu unanimitate de voturi, forma finala a programului de guvernare al liberalilor.

Programul zilei mai include o serie de manifestari dedicate celebrarii a 140 de ani de la infiintarea PNL, care se vor desfasura cu incepere de la ora 15,00 la Vila Florica din orasul Stefanesti, fosta resedinta a familiei Bratianu.