Dragorul Maritim SHKVAL a acostat vineri in portul militar Constanta, iar duminica este asteptat sa soseasca si distrugatorul american USS ROSS pentru a participa la Exercitiul multinational "Trident Poseidon 2015", organizat de Fortele Navale Romane in perioada 22-28 mai, informeaza Fortele Navale Romane. Cele doua nave vor iesi in larg luni impreuna cu navele militare romanesti, pentru exercitii comune si trageri de lupta, fiind exersate proceduri specifice de raspuns in situatii de criza.

Distrugatorul USS ROSSFoto: Navy.mil

Navele vor executa, in comun exercitii de interdictie maritima, de cautare si descoperire submarine, exercitii de lupta impotriva minelor marine, exercitii de lupta la suprafata cu trageri de lupta pe mare, exercitii de remorcare a unei nave avariate. De asemenea, vor fi exersate si proceduri de identificare si urmarire a tintelor aeriene.

Exercitiul multinational "Trident Poseidon 2015" este secventa navala a Exercitiului "Romanian Trident 2015", care este condus de Comandamentul Forželor Intrunite din Statul Major General. "Trident Poseidon 2015" este organizat, in premiera, de Fortele Navale Romane si are loc in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale ale Marii Negre.