Asocierea Aecom Ingineria SRl - Consitrans SRL - Search Corporation va revizui Studiul de Fezabilitate pentru „Autostrada Târgu Mureș - Ditrău”, parte a autostrazii care va lega Tg. Mures de Iasi, anunta Compania de Autostrazi. Contractul care a fost semnat miercuri are o valoare de 22,7 miliaone lei (circa 5,1 milioane de euro) si este finantat in proportie de 85% din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul de autostrada planificat intre Tg Mures si DitrauFoto: Hotnews

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca miercuri a fost semnat contractul de servicii Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru „Autostrada Târgu Mureș - Ditrău”.

"Contractul a fost atribuit Asocierii Aecom Ingenieria SRL - Consitrans SRL - Search Corporation SRL și are o valoare totală de 22.713.614,42 lei fără TVA", arata CNADNR.

Potrivit institutiei, dinanțarea proiectului este asigurată din fonduri FEDR (85%), iar durata contractului este de 17 luni.

Autostrada de la Tg Mures la Iasi a fost inclusa in ultima varianta de Master Plan cu doua faze de implementare. Prima faza, prioritara in perioada 2014-2020 prevede constructia autostrazii de la Iasi la Tg Neamt, urmand ca in urmatoarea faza dupa 2020 sa fie implementat si proiectul de la Tg Neamt la Tg Mures, inclusiv tronsonul Tg Mures - Ditrau.

Despre autostrada Tg Mures - Iasi, in detaliu in pagina dedicata proiectului din sectiunea "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":