Interpreta de muzica de petrecere Cornelia Catanga a urcat pe scena si a intrerupt pentru cateva momente concertul sustinut, joi seara, la Sala Radio din Bucuresti, de cvintetul condus de cantaretul american de jazz Kenny Garrett, castigator al unui premiu Grammy, scrie Mediafax. Concertul a fost organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.

Dupa aproximativ 25 de minute de la inceperea concertului, Cornelia Catanga a urcat pe scena incercand sa ofere flori muzicienilor americani, desi piesa pe care o interpretau in acel moment nu se incheiase.

Acestia au refuzat florile, dar cantareata de muzica lautareasca a inceput sa arunce cu petale de trandafiri peste pianistul Vernell Brown si basistul Corcoran Holt. Vizibil deranjat de incident, saxofonistul Kenny Garrett s-a oprit si a rugat-o sa paraseasca scena, dar aceasta a continuat sa se plimbe prin spatele muzicienilor oprindu-se in cele din urma langa pian.

Dupa aproximativ doua minute, in conditiile in care in sala nu era prezent niciun reprezentant al fortelor de securitate, castigatorul premiului Grammy a lasat saxofonul pe podea si a condus-o personal pe Cornelia Catanga in afara scenei.

La finalul unui concert extraordinar de aproximativ o ora si jumatate, care a ridicat publicul in picioare, solista de muzica lautareasca a urcat insa din nou pe scena. Cu un buchet de trandafiri albi si rosii, ea s-a indreptat catre Kenny Garrett care a refuzat-o politicos inca o data. Cornelia Catanga a reusit totusi sa il sarute pe obraz. "Toata viata mi-am dorit sa ma pup cu fratii mei de culoare. Poate nu ii plac florile", a spus Catanga la microfonul salii, in ciuda eforturilor amfitrionului evenimentului de a evita acest lucru.

Cornelia Catanga si sotul ei, interpretul de romante Aurel Padureanu, s-au aflat la concertul de joi seara pentru a-l sustine pe fiul lor, Alex Padureanu, aflat la inceputul carierei in jazz. Desi pe afisul concertului nu era anuntat, acesta a cantat cateva piese de jazz la pian in deschiderea concertului sustinut de cvintetul american.

La sfarsitul evenimentului, Alex Padureanu a urcat pe scena fara sa fie invitat si a salutat publicul impreuna cu cei cinci muzicieni americani, vizibili jenati de situatie. In acest timp, un fotoreporter angajat special i-a facut lui Alex Padureanu si mamei sale fotografii cu trupa condusa de Kenny Garrett.

Cvintetul, compus din saxofonistul Kenny Garrett, pianistul Vernell Brown, basistul Corcoran Holt, bateristul McClenty Hunter si percutionistul Ruby Bird, a concertat, joi seara, la Sala Radio din Bucuresti.

Acesta a fost al treilea eveniment organizat in Romania pentru promovarea albumului "Pushing the World Away", dupa cele de la Teatrul National din Cluj-Napoca (pe 11 mai) si Casa Studentilor din Timisoara (12 mai).

Citeste aici si ce a scris Razvan Exarhu despre acest incident.