Parintii Adinei Samson, fosta iubita a primarului Gheorghe Nichita, sustin ca au observat in mai multe randuri, in jurul blocului unde locuiesc, masini ale Politiei Locale si ca primarul facuse o obsesie pentru tanara, urmarind-o pe aceasta inclusiv cand s-a dus la spital sa se interneze, relateaza Mediafax.

Adina SamsonFoto: Buna Ziua Iasi

Tatal Adinei Samson, fosta iubita a primarului din Iasi, totodata sefa Serviciului pentru Managementul Calitatii din Primaria Iasi, a declarat, marti, presei ca n-au fost de acord cu relatia fiicei lor cu edilul iesean, barbatul povestind cum era urmarita tanara de catre Politia Locala, inclusiv cand venea la apartamentul parintilor din cartierul iesean Nicolina.

"Eu acum am inteles ce cautau doua masini de la circulatie, undeva la un colt al blocului, ca-i cu sens unic. Ce urmareau? Hoti, soferi care intra pe sens unic? Din 2013 era urmarita fiica noastra. El a facut o obsesie", a declarat tatal Adinei Samson.

Barbatul mai spune ca fiica lor a incercat sa plece din primarie si sa se angajeze la o firma, dar ca Nichita ar fi facut presiuni pentru a nu fi angajata.

"Ea a vrut sa plece de anul trecut, din octombrie, la o societate, undeva, sa-si gaseasca ceva mai bun. A depus CV-ul, au chemat-o la interviu, are si ea o facultate, are doua masterate... Are 33 de ani, a facut management si comunicare, deci stie meserie, nu-i venita asa. A doua zi a dat telefon la firma nemernicul asta si i-a zis sa n-o angajeze. Si i-a zis si ei: in Iasi nu ai ce cauta, nu te angajeaza nimeni", a declarat tatal Adinei Samson.

El a mai spus ca din cauza problemelor in relatia cu Nichita fiica lor s-a imbolnavit.

"A imbolnavit-o nenorocitul asta, a imbolnavit-o psihic. M-am dus eu cu mancare la ea la spital si venise, acolo, chipurile o prietena sa o vada. O urmarea primarul sa vada ce face si in spital. Erau prietene puse de el, ca s-o traga de limba si sa-i spuna lui exact unde se duce. E psihopat asta, e nebun, e bolnav mintal, asta e, n-ai ce sa-i faci. Ma duceam de multe ori cu ea, cu taxiul, nu putea sa mearga singura si ei ii pierdeau urma si trimiteau orice politist aici sa o urmareasca", a declarat tatal Adinei Samson.

Mama tinerei sustine ca fata s-a imbolnavit din cauza stresului si ca Adina Samson il va da in judecata pe Nichita.

"Adina il da in judecata, asta este. Ti-ai batut joc de familia mea si eu sa te las, pentru ce? Nu mai vorbesc de ea, ati vazut-o cum arata? A fost la mari specialisti sa se trateze. Luna trecuta chiar eu i-am dat 40 de milioane de lei sa isi cumpere medicamente, medicamentele cele mai scumpe. A fost la profesori si i-au zis, ce boala ai? Vomita, o durea capul. Intr-un final, i-a spus un doctor: <>" a declarat mama Adinei Samson.

Intrebati de ce nu au intervenit in relatia fetei lor cu Nichita, parintii au spus ca si-au dat seama tarziu de drama prin care trece fiica lor.

"Am banuit pana la urma. Si i-am zis du-te la Parchet. Si s-a dus la Parchet. Parchetul nu a facut nimic. Primarul a jurat pe Biblie ca nu ii mai face nimic. Dar problemele au continuat", a declarat tatal Adinei Samson.

Parintii fetei mai spun ca tanara a fost chemata aproape zilnic in cabinetul primarului, chiar si dupa ce fiica lor a rupt relatia cu acesta.

Parintii mai spun ca tanara detine si inregistrari din care rezulta ca Nichita o ameninta, inregistrari care, potrivit acestora, au fost depuse la dosarul aflat la DNA.

Procurorii DNA au dispus, vineri, inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alaturi de el, au fost retinuti directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Ulterior, Tribunalul Bucuresti a decis ca Gheorghe Nichita va fi cercetat in libertate sub control judiciar, ca si seful Politiei Locale iesene si seful de serviciu din institutie retinuti joi seara de procurorii DNA. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Sefa unui serviciu din Primaria Iasi, Adina Samson, in varsta de 33 de ani, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta la DNA, dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca, sustineau jurse judiciare.

De altlfel, Adina Samson si alti doi sefi de servicii din cadrul Primariei Iasi, Dumitru Tomorug si Eugen Chisca, au fost ridicati, joi seara, de procurorii DNA si dusi la Bucuresti, unde au fost audiati in acest dosar.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din Primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.