Remus Pricopie, fostul ministru al Educatiei si rectorul SNSPA, il felicita pe Lilian Zamfiroiu pentru mandatul sau in fruntea Institutului Cultural Roman. "Demisia domnului Lilian Zamfiroiu din fruntea Institutului Cultural Roman (ICR) marcheaza incheierea unei etape scurte, dar extrem de prodigioase pentru institutie", sustine Pricopie, potrivit unui comunicat transmis luni HotNews.ro. Amintim ca Zamfiroiu a demisionat in urma cu o saptamana de la conducerea ICR si a afirmat ca se va "intoarce la cariera diplomatica".

Remus PricopieFoto: Agerpres

Rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) Remus Pricopie, fost ministru al Educatiei, sustine ca "demisia domnului Lilian Zamfiroiu din fruntea Institutului Cultural Roman (ICR) marcheaza incheierea unei etape scurte, dar extrem de prodigioase pentru institutie".

"Pe parcursul ultimilor doi ani, ICR a reusit, dincolo de continuarea proiectelor de promovare a culturii nationale in tara si in strainatate, sa gaseasca acea stare de normalitate constructiva, de natura sa tina institutia departe de controverse si scandaluri publice", declara Pricopie, potrivit comunicatului remis astazi, 3 mai 2015, HotNews.ro.

Remus Pricopie afirma ca "sub conducerea domnului Zamfiroiu, ICR si-a concentrat intreaga activitate in directia promovarii valorilor romanesti, sustinand in mod corect si transparent creatiile culturale de exceptie. Ca atare, ma alatur figurilor reprezentative ale culturii romanesti in demersul salutar de a transmite aprecierea publica fata de activitatea domnului Lilian Zamfiroiu in fruntea ICR".

"Il cunosc pe domnul Zamfiroiu inca din anii '90, perioada in care am fost colegi in cadrul Ministerului Educatiei, ulterior domnia sa alegand o cariera diplomatica. In tot acest interval de timp am avut o colaborare excelenta, domnul Zamfiroiu fiind unul dintre intelectualii care a inteles ca Romania isi poate atinge obiectivele strategice numai prin actiuni multisectoriale, iar cultura poate fi slujita si din pozitia de expert in Ministerul Educatiei si din cea de presedinte al ICR, dar si din cea de diplomat al Ministerului de Externe", continua fostul ministru al Educatiei.

"Cu apreciere pentru munca depusa ca presedinte al Institutului Cultural Roman, ii urez domnului Lilian Zamfiroiu mult succes in activitatea diplomatica!", incheie Remus Pricopie.

  • Lilian Zamfiroiu si-a depus vineri, 24 aprilie 2015, demisia din functia de presedinte al ICR.
  • Zamfiroiu a argumentat ca si-a indeplinit obiectivele asumate la preluarea mandatului, a anuntat ca se va intoarce la cariera diplomatica si s-a declarat "pregatit sa fac fata unor noi provocari profesionale". Sursa si detalii
  • Mediafax a relatat ca Zamfiroiu ar urma sa fie numit ambasador la Vatican, citand surse parlamentare. Lilian Zamfiroiu nu s-a remarcat in mandatul sau la ICR prin nicio initiativa majora.
  • Noul presedinte al ICR este Radu Boroianu

Citeste si: