Mii de persoane au participat sambata la marsul biciclistilor intitulat "Vrem un oras pentru oameni" organizat de Comunitatea biciclistilor din Bucuresti si Optar (Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania). Biciclistii pedalat 15 km prin Capitala protestand fata de faptul ca Primaria Capitalei nu face benzi pentru biciclisti si nu incurajeaza transportul in comun si transportul cu bicicleta, in conditiile in care Bucurestiul este una dintre cele mai poluate capitale europene.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Marian Ivan, reprezentantul OPTAR, a declarat la finalul marsului ca au participat la eveniment circa 8000 de persoane.

Pa Facebook au anuntat ca vor participa la eveniment circa 2.500 de persoane, startul marsului fiind dat la ora 15:30. Marsul biciclistilor s-a desfasurat pe urmatorul traseu: Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Bulevardul Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Soseaua Grozavesti - cu intoarcere pe Soseaua Grozavesti - Pasajul Basarab - Bulevardul Nicolae Titulescu - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta - Bulevardul Schitu Magureanu - Splaiul Independentei - Piata Natiunile Unite - Piata Unirii - Bulevardul Dimitrie Cantemir - pana la intrarea in Parcul Tineretului.

Potrivit organizatorilor, motivele organizarii marsului sunt urmatoarele:

- neaplicarea masurilor de siguranta rutiera

- incurajarea transportului motorizat in timp ce orasul este cea mai poluata capitala europeana

- lipsa unei viziuni a administratiei orasului pentru cresterea calitatii vietii

- mentinerea in functii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete

- neaplicarea masurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate

Ritmul coloanei de biciclisti a fost dat de trupa Balasa Party Percution, care a sustinut un concert inainte de plecarea in mars a biciclistilor la intrarea in Parcul Herastrau.

Marsul biciclistilor se organizeaza de doua ori pe an, inceopand din 2012, si aduna mii de participanti.