Senatorul social-democrat Alexandru Cordos a anuntat sambata ca se autosuspenda din toate functiile detinute in PSD. "Ma autosuspend pentru a nu implica PSD in situatia juridica pe care o voi clarifica in justitie. Am incredere in justitie", a anuntat senatorul Alexandru Cordos prin intermediul unui comunicat de presa transmis citat de Agerpres.

Alexandru CordosFoto: Agerpres

Presedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, declarase anterior ca senatorul acesta, acuzat de complicitate la trafic de influenta, risca sa fie exclus din partid.

"Este posibil orice, inclusiv autosuspendarea, inclusiv suspendarea sau excluderea. Toate sunt posibile", a subliniat Aurelia Cristea. Ea a mai spus ca ar fi un gest de colegialitate din partea senatorului Cordos sa se autosuspende din PSD. "

E un gest de colegialitate pe care cred ca domnul senator il va lua in calcul, dar deocamdata nu am avut aceste discutii nici cu dansul si nici in interiorul organizatiei, pentru ca s-a intamplat mult prea repede. (...) Deocamdata o sa evaluam lucrurile toti ca sa avem tot tabloul a ceea ce s-a intamplat in aceste doua zile. Sigur ca vom lua in calcul tot ceea ce tine de conditiile de integritate pe care ni le-am asumat in ceea ce priveste membrii nostri", a mentionat Aurelia Cristea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri, la propunerea DNA, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordos, sotia senatorului Alexandru Cordos, acuzata de trafic de influenta in forma continuata. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Ea a fost retinuta de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj in dosarul in care este urmarit penal si sotul sau, senatorul Alexandru Cordos si fiica sa, Andreea Alexandra Cordos, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, in intervalul noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Cordos a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Alexandru Cordos, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si al altor institutii publice, sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/ locuri de munca cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc.