Maratonul "25 de ore de teatru non-stop" începe sâmbătă seara la ora 19:00 la Sala Thalia din Sibiu, evenimentul reunind 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinţe şi performance-uri care vor avea loc până duminică seara, la ora 22:00, anunta organizatorii.

"Festivalul porneşte în forţă cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19,00. Gala de deschidere îl aduce în prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va încânta publicul cu chitara şi poveştile sale. Alături de el vor păşi pe scenă Adrian Strâmtu, în prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din ţară, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistică. Actorul George Constantinescu va împărtăşi un fragment din spectacolul Pam-Pam după pamfletele lui Constantin Tănase. Iar actorul şi compozitorul Claudiu Fălămaş, alături de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp, vor prezenta o mostră de Stil de Charles Bukowski", se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Teatrul de Artă Bucureşti va prezenta la Sibiu ultima să producţie - Dureri fantomă - iar Lightwave Theatre Company va participa în festival cu spectacolul 'Iubitafizica', după un text de Iulian Tănase (autorul va fi prezent în sală).

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Auăleu Teatru Timişoara) în Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Oraşul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alături de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor întregi tabloul nocturn alături de multe alte spectacole.

La ora dimineţii se vor rosti poezii ale noii generaţii în Atrium Cafe, în Piaţa Mică a Sibiului, în prezenţa autorilor (Rita Chirian şi Zona Nouă). Apoi, artiştii, urmaţi de voluntari, organizatori şi trecători, se vor îndrepta spre Piaţa Mică pentru a realiza o Înviorare fizică ce va fi coordonată de îndrăgitul actor sibian Florin Coşuleţ. La ediţia de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Înviorarea fizică nu va avea loc în Piaţa Mare, ci în Piaţa Mică a Sibiului.

De-a lungul zilei de duminică, spectatorii vor asista la o întâlnire de mare clasă între două personalităţi puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac şi părintele Constantin Necula şi la o discuţie cu actriţa Coca Bloos despre Teatru sau oglindă răsturnată.

Este al treilea an când Asociaţia Teia Sibiu prezintă un proiect de teatru comunitar în festival.

Compania Teatrală BIS participă la festival cu patru din cele mai recente producţii ale sale, printre care şi succesul stagiunii sale - Născut în ‘90. Spectacolul va avea loc duminică seara, la ora 19,00, la sala CAVAS din incinta Facultăţii de Litere şi Arte de pe Bd. Victoriei.

Entuziasmul şi dinamismul sunt purtate mai departe în toate cele 17 locaţii din oraş până duminică seara, la ora 21,00, în Oldies Pub, la Concertul cu bucăţi din concerte al Adei Milea alături de actriţa Anca Hanu şi Bobo de la Fără Zahăr.

"25 de ore de teatru non-stop" este un eveniment de pe Agenda Culturală a oraşului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu şi Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediţie sloganul festivalului este RESPIRĂ. TEATRU.

Programul complet şi detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro şi pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenţia Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus din Sibiu.