O serie de avalanse puternice la mare altitudine s-a produs pe Everest dupa cutremurul de 7,9 grade care a lovit sambata dimineata nordul Indiei si Nepalul. Pe Everest se afla in aceasta perioada numerosi alpinisti, proveniti din toate culturile lumii. Alpinistul roman Alex Gavan, aflat intr-o expeditie pe Everest din luna martie, a anuntat pe Twitter ca este nevatamat. "Alergand pentru viata din tabara mea", a scris Alex Gavan, adaugand ca "multi, multi oameni sunt pe munte". Digi 24 anunta ca patru alpinisti romani sunt in expeditie pe Everest.

Alex GavanFoto: Hotnews

Alex Gavan, in varsta de 32 de ani, este alpinist si fotograf, primul roman care a cucerit varfurile Gasherbrum I (8.080 m) si Makalu (8.485 m). La data de 2 octombrie 2006, cand a urcat pe Cho Oyu, a devenint cel mai tanar alpinist roman care a reusit ascensiunea unui optmiar - munte care are altitudinea de peste 8.000 de metri deasupra nivelului marii. (Wikipedia)

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade, s-a inregistrat sambata in apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocand moartea a 4 persoane (bilant provizoriu) si prabusirea a zeci de cladiri. Cel putin 50 de oameni sunt prinsi sub daramaturi. Cutremurul a fost resimtit puternic si in India si Pakistan.

Un oficial nepalez citat de AFP a afirmat ca bilantul cutremurului ar putea fi de "sute de morti".