Premierul Victor Ponta a declarat ca lunea viitoare va fi prezentata o analiza privind impactul reducerii TVA la 9% pentru apa de consum casnic, Executivul preconizand o reducere de TVA care sa fie aplicata pentru o cantitate de 5 metri cubi de apa, informeaza Agerpres.

"Nu vorbim despre apa imbuteliata, ea este inclusa, e 9% (TVA - n.r.) de la 1 iunie la apa imbuteliata. (...) Toate bauturile nealcoolice sunt, nu doar apa. Discutia de ieri (luni - n.r.) a fost despre o cantitate de cinci metri cubi de apa de la robinet. (...) Sigur, nu stau sa-l verific pe om daca o bea sau o foloseste la altceva. Este o masura europeana care are o importanta latura sociala si, dincolo de faptul ca, de principiu, sunt de acord cu ea, cand vii cu o masura trebuie sa vezi ce inseamna, cat costa, care sunt efectele, pentru a sti ca e o masura care suna bine si, mai departe, in practica, produce efecte. Luni va prezentam aceasta analiza si vedem daca putem merge mai departe, dar nu e nicio legatura cu apa imbuteliata, aceea pe care o cumparati de la magazin", a declarat premierul la plecarea de la forumul "Fonduri Europene 2015-2020: Noile linii de finantare, noi oportunitati pentru Romania', eveniment organizat la Parlament.

Victor Ponta a raspuns astfel intrebat de jurnalisti de ce nu a fost introdusa apa pe lista produselor alimentare care vor beneficia de reducerea TVA la 9%.