Luni, vremea va fi racoroasa, chiar rece pentru aceasta data, mai ales in nordul, centrul si nord-estul tarii. Cerul va fi temporar noros si va ploua in general slab, ziua pe arii extinse in jumatatea nordica a teritoriului, iar seara si noaptea, local in centru, est si sud-est si izolat in rest, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

In zona de munte, vor predomina ninsorile, iar noaptea, trecator, in Moldova si in estul Transilvaniei, vor fi precipitatii slabe, mixte. Vantul va prezenta intensificari locale, iar la munte va sufla tare, cu peste 80...90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7...8 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 16...17 grade in Oltenia si Muntenia, iar cele minime se vor situa intre -3 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in sudul Olteniei si al Banatului. Local in regiunile intracarpatice si izolat in rest se va produce bruma.

  • La Bucuresti

Valorile termice se vor mentine usor sub mediile climatologice specifice acestei date. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar cea minima va fi de 2...4 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales spre seara si in prima parte a noptii, cand, trecator, va ploua slab. Vantul va avea unele intensificari in cursul zilei.

  • Marti

Vremea se va mentine rece pentru ultima decada a lunii aprilie in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros si va ploua slab, local in nord, centru si est si izolat in rest. In zona de munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari mai ales in cursul zilei in majoritatea regiunilor, cu precadere in cele estice, iar la munte vitezele vor depasi 80...90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 16 grade in Oltenia, iar cele minime se vor situa intre -3 si 6 grade. Pe arii restranse se va semnala bruma.