Comentariu Deutsche Welle: Nevoia de Biserica in momente de criza. Victimele accidentului aviatic Germanwings sunt comemorate cu o slujba si o ceremonie oficiala la Domul din Koln. Se vede inca o data importanta Bisericii in momente de criza ale societatii, arata Christoph Strack. 150 de vieti distruse, din care, dupa toate probabilitatile, 149 in urma deciziei unui om bolnav. Printre victime, numerosi elevi, chiar si bebelusi. Sute de familii indurerate si disperate. Familii cu vieti la fel de distruse, probabil pentru totdeauna. Acum, Germania comemoreaza aceste victime la Domul din Koln cu o slujba si cu o scurta ceremonie oficiala, relateaza Deutsche Welle.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cel mai mare traficant de femei din lume s-a intors in Romania. Teroarea la care erau supuse victimele de catre "Cap de Porc". Ion Clamparu, unul dintre cei mai periculosi infractori romani, considerat de spanioli cel mai mare traficant de femei, a fost adus in tara. Clamparu, zis "Cap de porc", a semanat groaza ani de zile in Romania si Spania si a ajuns pe lista Interpol printre cele mai cautate 30 de persoane. El le mutila pe femeile pe care le obliga sa se prostitueze, iar spaniolii l-au condamnat la 20 de ani de inchisoare, relateaza Stirile ProTV.

Romanii, tema de dezbatere electorala. Replici dure, in Regat. Imigrantii romani din Marea Britanie au devenit din nou subiect de dezbatere in Regatul Unit. De data aceasta, chiar in timpul campaniei electorale pentru alegerile legislative. Nigel Farage, liderul unei formatiuni antiimigratie britanice, s-a opus cresterii salariului minim in Regat deoarece masura ar atrage mai multi imigranti din Romania. Declaratia a fost facuta in timpul unei dezbateri organizate de BBC, in care liderii principalelor partide din Marea Britanie s-au atacat reciproc. Cinci lideri politici din Regatul Unit s-au infruntat la dezbaterea organizata de BBC. Cei mai vocali dintre ei au fost laburistul Ed Miliband si nationalistul Nigel Farage, care si-au aruncat replici dure, potrivit Digi24.

Ce nave de razboi vrea sa cumpere Romania. Ministerul roman al Apararii va cumpara patru corvete multifunctionale, care vor inlocui patru nave militare vechi, din clasa Tetal, aflate inca in exploatare. O informatie in acest sens este prezentata in catalogul "Surface Warships 2014 - 2015", care analizeaza situatia actuala si planurile de viitor ale Fortelor Navale din peste 60 de tari de pe toate continentele. In acest catalog, Marina Militara a Romaniei figureaza cu sapte nave de suprafata. Trei dintre acestea sunt fregate. Una este Marasesti, iar celelalte doua nave sunt prezentate ca fiind "de tip Regele Ferdinand" - este vorba, desigur, de fregatele Tip 22, Regele Ferdinand si Regina Maria, care sunt identice, informeaza Romania Libera.

Povestile celor 45 de romani prinsi in mijlocul razboiului din Yemen. Misiunea ca in filme prin care au fost adusi acasa. "Vedeam morti pe strada si dormeam sub scara, ca sa ne ferim de bombe. Acolo, viata mai e doar o chestiune de noroc", povestesc romanii care s-au intors din Yemen, o tara sfasiata de un razboi civil. 5 de romani au fost evacuati din zona de conflict cu o actiune ca in filme. Acum, cei ajunsi acasa traiesc parca un vis - nu le vina sa creada ca nimeni nu ii bombardeaza si pot dormi in liniste.De doua saptamani, Yemen, un stat de 23 de milioane de oameni, a devenit unul dintre cele mai periculoase locuri de pe pamant. Abia scapati din ororile razboiului, romanii si rudele lor yemenite se bucura acum de o liniste la care nu mai sperau, potrivit Stirile ProTV.

Contacteaza-ti parlamentarul si intreaba-l de ce vrea pensie speciala. Lista celor 255 de senatori si deputati care vor un nou privilegiu. 255 de deputati si senatori au depus un proiect de lege prin care ar urma sa beneficieze de pensii speciale pentru activitatea parlamentara. Este vorba despre o modificare la Statutul deputatilor si senatorilor care, daca ar fi adoptata, parlamentarii cu un mandat ar primi o indemnizatie speciala de 1.200 de lei, cei cu doua mandate -2.400 de lei, iar cei cu cel putin trei mandate- 4.000 de lei. Desi pe lista de initiatori ai proiectului de lege sunt si 23 de liberali, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca partidul nu sustine acest proiect si ca mai multi liberali care apar ca initiatori isi vor retrage semnatura. In conditiile in care parlamentarii doresc sa se alinieze cu celelalte state europene doar cand vine vorba despre privilegii, gandul va propune un exercitiu de transparenta si va invita sa va contactati deputatul si senatorul, daca acesta se afla pe lista de sustinatori ai pensiilor speciale pentru parlamentari, si sa-i intrebati de ce considera ei ca au nevoie de aceasta suplimentare de venit. Integral pe Gandul.ro.

Cum poti ramane fara masina daca nu ti-ai platit factura la apa si canalizare. Surpriza din trafic pe care ti-o pot face politistii de la Rutiera. Potrivit noului Cod de Procedura Civila, executatii silit pentru neplata facturilor la apa si canalizare se pot trezi cu sechestru asupra autoturismelor, respectiv cu retinerea certificatului de identitate si a cartii de identitate a masinii. O reglemetare legislativa care este in vigoare de la inceputul anului 2014, da permisiunea executorului judecatoresc sa puna sechestru pe autoturismul celui care are datorii acumulate la plata utilitatilor. Aceasta masura poate fi aplicata daca persoana executata silit nu are venituri din pensii ori salarii pe care sa se faca popriri, ori nu detine alte bunuri mobile si imobile, informeaza Adevarul.ro.

Tragedia refugiatilor de ieri si de azi. Masacrul comis de sovietici impotriva refugiatilor romani de la Fantana Alba (Bucovina) in 1941 prefigureaza tragedia tipica a refugiatilor din ultima jumatate de secol. Ziua de 1 aprilie a fost instituita ca zi comemorativa pentru tragedia de la Fantana Alba din 1941. Cu toate acestea, deputatul Eugen Tomac are dreptate sa nu lase lucrurile aici si sa doreasca redactarea unui raport cuprinzator privind masacrul comis de autoritatile sovietice la scurta vreme dupa ocuparea Bucovinei de nord. Episodul e putin cunoscut. Poate nu se vor afla fapte noi, dar punerea lor laolalta intr-un raport oficial va atrage atentia asupra lor si le va impune in sfarsit ca subiect de reflectie istorica si politica, scrie Deutsche Welle.