Fostul ministru de Finante, Darius Valcov afla joi daca va ramane in arest la domiciliu sau va fi arestat preventiv, asa cum au cerut procurorii DNA in dosarul de trafic de influenta. Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru joi anuntarea deciziei la contestatia DNA dupa ce instanta a hotarat sa-l cerceteze pe Darius Valcov in arest la domiciliu.

Miercuri, procesul a durat aproximativ 20 de minute, dupa ce Darius Valcov nu a mai dorit sa dea o declaratie in fata judecatorilor.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

In schimbul acestor contracte, Darius Valcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.