Recep Tayyip Erdogan isi va scurta vizita din Romania din cauza incidentului de la Istanbul in care un procuror turc a murit dupa ce fusese luat ostatic de doi barbati inarmati care faceau parte dintr-o grupare de extrema stanga, au declarat pentru Hotnews.ro surse avizate. Erdogan va renunta la dineul pe care urma sa-l dea in onoarea sa Klaus Iohannis la Cotroceni, au mai spus sursele citate.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost primit miercuri la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannnis, la inceputul vizitei sale oficiale in Romania. Cei doi presedinti vor avea convorbiri tete-a-tete, convorbiri oficiale si vor sustine o declaratie de presa comuna.

Erdogan urma sa participe miercuri si la un dineu oficial dat in cinstea sa de presedintele Klaus Iohannis.

"Imi exprim condoaleantele pentru evenimentele de ieri. Terorismul este un un flagel groaznic", a spus Klaus Iohanis in cadrul declaratiilor de dupa intalnirea celor doi sefi de stat.

"El este un erou", a spus si Recep Tayyip Erdogan despre procurorul turc ce si-a pierdut viata ieri.

Un procuror turc si doi barbati inarmati care faceau parte dintr-o grupare de extrema stanga si il luasera ostatic magistrat intr-un tribunal din Istanbul au murit marti in urma unei operatiuni lansata de politie

Atins de gloante in cap si in piept in timpul acestei interventii, procurorul Mehmet Selim Kiraz a murit la doua ore dupa ce a fost internat.

Kiraz a fost luat ostatic la inceputul dupa amiezii in palatul de justitie Caglayan, in zona europeana a Istanbulului de catre doi barbati care se revendicau dintr-o grupare marxista clandestina, Frontul revolutionar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru numeroase atacuri in Turcia dupa anul 1990.

Dupa mai multe ore de negocieri, unitatile de interventie ale politiei au luat cu asalt atacatorii.

"Am facut tot ce era posibil" pentru a obtine predarea atacatorilor, a spus seful politiei locale, Selami Altinok, care a precizat ca politia a intervenit "cand au fost trase focuri de arma".

Un barbat inarmat care ocupase miercuri dimineata un birou local din Istanbul al partidului de guvernamant AK a fost prins de politie, transmite Reuters. AK este partidul din partea caruia a candidat la prezidentiale Recep Tayyp Erdogan. Evenimentul din Istanbul are loc la doar o zi dupa ce un grup de militanti de stanga a rapit un procuror turc.

Individul inarmat urcase la etajul cladirii, de unde a fluturat un steag, apoi a fost prins de politisti. Initiat, Reuters - citand, surse locale, anuntase ca e vorba de doi barbati inarmati.