Discutiile privind dosarul nuclear iranian au fost suspendate in noaptea de marti spre miercuri intr-o stare de confuzie, Rusia si Iranul evocand progrese si chiar un inceput de acord, in timp ce SUA spun ca nu toate chestiunile au fost rezolvate, scrie AFP.

Ministrul francez Laurent Fabius a parasit Lausanne fara a face declaratii.

Sefii diplomatiilor din formatul P5+1 (USA, China, Franta, Rusia,Marea Britanie si Germania) si cel al Iranului s-au despartit miercuri, la ora 01,00 (2300 GMT marti), dupa expirarea termenului limita de 31 martie fixat pentru obtinerea unui acord preliminar.

Discutiile urmau sa se reia miercuri dimineata, dar confuzia domnea in ceea ce priveste avansul in discutii.

"Progrese importante au fost obtinute in disutii. Am decisa sa reincepem in jur de 06 sau 07,00 si speram sa incheiem azi (miercuri)", a declarat iranianul Mohammad Javad Zarif.

"Pentru majoritatea chestiunilor, solutiile au fost definite", a spus el.

Si mai optimist, rusul Serghei Lavrov a declarat pentru presa rusa: "Putem spune cu o certitudine relativa ca am ajuns la un acord de principiu asupra tuturor aspectelor cheie ale unei rezolvari a dosarului, , care va incepe sa fie asternut pe hartie in orele urmatoare.

Un optimism dezmintit insa de un diplomat american care a spus ca "nu toate chestiunile au fost rezolvate", in timp ce o sursa occidentala aprecia ca un acord de principiu nu a fost incheiat inca.

Barack Obama s-a reunit marti seara cu echipa de securitate nationala, la Washington.