Traian Basescu a acuzat marti seara, intr-o noua interventie in apararea Elenei Udrea, o 'guantanamizare' a Romaniei in care procurorii tin acuzatii "la beci" pana cand spun ce a spus denuntatorul, o practica similara cu cea de la Guantanamo, unde suspectii de terorism erau tinuti prizonieri "pana ce spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA".

Traian BasescuFoto: Agerpres

"De prea multe ori parchetele apeleaza la ideea te bag la beci pana spui ce a spus delatorul (...) si va dau cazul Elenei Udrea, da?", a spus Basescu, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Intrebat de Ion Cristoiu daca la asta se refera atunci cand vorbeste despre guantanamizarea Romaniei, Traian Basescu a raspuns: "Guantanamizarea tarii, da. Pai la Guantanamo ii tineau pana ce spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA"

Fostul presedinte a reafirmat ca in cazul Elenei Udrea "s-au facut toate investigatiile cu putinta" care arata ca aceasta a fost la minister 5 octombrie 2011 si pe 7 octombrie 2011, dar nu se gaseste "nicio urma a prezentei" sale in minister in 6 octombrie, ziua in care fostul secretar general spune ca i-a dus o geanta in care se aflau 900.000 de euro.

El a precizat ca, daca va fi chemat ca martor in Dosarul Gala Bute, va depune marturie "in favoarea guvernului", deoarece si el si-a dorit ca fostul campion mondial sa boxeze in tara in care s-a nascut.