Premierul Victor Ponta a declarat marti ca va raspunde intrebarilor venite din partea tuturor jurnalistilor, chiar si din partea celor care reprezinta societati media ce nu si-au platit contributiile catre stat, afirmand ca i-a trecut supararea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful executivului a tinut insa sa sublinieze ca "este obligatia fiecarui cetatean sau companii ca, atunci cand arata cu degetul pe altii, sa fie el in regula".

Premierul Victor Ponta afirmase luni ca nu va mai raspunde la intrebarile ziaristilor care fac parte din trusturi sau societati care "fac evaziune fiscala".

Ca sef al Guvernului, "in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!", a scris Ponta, pe contul lui de Facebook.

Postarea sa vine dupa ce un ziarist il intrebase, in conferinta de presa sustinuta la sediul PSD, cum comenteaza acuzatiile legate de masuri disproportionate dispuse de ANAF in cazul unor controale efectuate in ultima vreme.