Consortiul de asiguratori condus de compania germana Allianz au creat un fond de 300 milioane de dolari (circa 279 milioane euro) pentru a acoperi cererile de despagubire rezultate in urma prabusirii aeronavei 320 a GermanWings, a anuntat marti, pentru AFP, grupul Lufthansa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pot sa confirm ca 300 milioane de dolari au fost puse deoparte" pentru a acoperi solicitarile de despagubire pe care probabil ca le vor face familiile victimelor, precum si pentru avionul accidentat, a declarat un purtator de cuvant al Lufthansa, compania mama a Germanwings, confirmand informatii publicate de cotidianul Handelsblatt.

Potrivit publicatiei financiare germane, daunele provocate de prabusirea avionului se ridica la circa 1 milion de dolari per pasager, insa prezenta unor cetateni americani printre victime ar putea sa duca la despagubiri mai mari.

Aeronava era si ea asigurata pentru o suma de pana la 6,5 milioane de dolari, scrie Handelsblatt, citand surse apropiate dosarului de asigurare.

Allianz Global Corporate & Specialitatea (GATS), filiala a asiguratorului german Allianz specializata pe gestiunea riscurilor pentru grupuri de mari dimensiuni, este la conducerea consortiului de asiguratori al Germanwings.

Surse apropiate dosarului au declarat pentru AFP ca pierderile umane provocate de accidentul produs in urma cu o saptamana, precum si pierderile materiale suferite de companie, vor fi acoperite de asiguratori chiar si in situatia in care se concluzioneaza ca prabusirea a fost provocata deliberat.