În luna aprilie, iubitorii de teatru sunt așteptați la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14 să vizioneze cinci dintre cele mai îndrăgite spectacole din peisajul teatral bucureștean: Însemnările unui nebun, Cină cu prieteni, Prizonierul din Manhattan, Vițelul de aur și Noapte bună, mamă oferă publicului spectator șansa de a evada în impresionante călătorii teatrale.

Programul spectacolelor lunii aprilie este următorul:

Vitelul de aur

Vitelul de aur

Foto: ArCuB

Joi, 16 aprilie, ora 19.00

- VIŢELUL DE AUR de Ilf şi Petrov

Regia: Eugen Gyemant; Scenografia: Vladimir Turturica şi Tudor Prodan

Cu: Tudor Aaron Istodor, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban.

Alexander Koreiko duce o viaţă mizeră de slujbaş care se mulţumeşte cu o leafă infimă, ridicând semne de întrebare în rândul semenilor care nu înţeleg cum reuşeşte să-şi ducă zilele cu atât de puţini bani. Dar aceasta nu este decât o aparenţă creată pentru a-i induce în eroare pe ceilalţi. În realitate, decentul funcţionar este un escroc plin de bani. Un motiv perfect pentru Ostap Bender şi camarazii săi să-l vâneze pas cu pas cu scopul evident de a beneficia de pe urma averilor lui ilegale.

Cina cu prieteni

Cina cu prieteni

Foto: ArCuB

Vineri, 17 aprilie, ora 19.00

- CINĂ CU PRIETENI de Donald Margulies

Regia: Claudiu Goga; Scenografia: Lia Dogaru

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş.

Două cupluri de prieteni îşi dezvăluie secretele în faţa publicului spectator. După ani petrecuţi împreună, zeci de vise comune şi iluzia unei prietenii pe viaţă, se produce un eveniment neaşteptat, care spulberă pe loc liniştea personajelor. Tot ce urmează în spectacol îndeamnă publicul la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu în general. Sub o aparenţă amuzantă, replicile dintre personaje sunt foarte tăioase. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt la înălţimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

Insemnarile

Insemnarile

Foto: ArCuB

Miercuri, 22 aprilie și joi, 23 aprilie, ora 20.00

- ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN de N.V. Gogol

Regia: Felix Alexa; Scenografia: Diana Ruxandra Ion

Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu

„Însemnările unui nebun” este un spectacol unic, în care umorul şi drama se întrepătrund pe măsură ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acaparează mintea personajului principal, măcinat de tristeţe şi frustrări.

Când singurătatea şi lipsa de perspective ajung să ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostilă rămâne imaginaţia. Astfel putem construi un nou univers, în care totul este posibil, iar graniţa dintre lumea reală şi cea plăsmuită devine fragilă, aproape insesizabilă.

Prizonierul

Prizonierul

Foto: ArCuB

Vineri, 24 aprilie, ora 19.00

- PRIZONIERUL DIN MANHATTAN după Neil Simon

Regia: Iarina Demian; Scenografia: Adriana Grand

Cu: Tiberiu Păun, Afrodita Androne, Sorin Cociş, Jeanine Stavarache, Magda Catone, Mariana Dănescu.

New York, metropola de vis în care oamenii par să trăiască o viaţă lipsită de griji şi probleme, ascunde dincolo de aparenţe acelaşi tumult existenţial, pe care îl trăim toţi. Nesiguranţa zilei de mâine, facturi restante, vecini zgomotoşi, certuri în cuplu, rude băgăcioase şi tot soiul de neplăceri se adună în casa soţilor Mel şi Edna. Şi, ca şi cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, cei doi se confruntă şi cu alte momente dificile.

Noapte buna, mama

Noapte buna, mama

Foto: ArCuB

Duminică, 26 aprilie, ora 19.00

- NOAPTE BUNĂ, MAMĂ de Marsha Norman

Regia: Mircea Cornișteanu; Scenografia: Viorel Penișoară-Stegaru

Cu: Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu

Un dialog aparent banal, între o mamă şi fiica ei, îi oferă spectatorului posibilitatea de a reflecta asupra eternei dileme a existenţei umane – avem obligaţia de a trăi oricum sau putem alege să renunţăm la viaţă?

La cei aproape 40 de ani ai săi, Jessie simte că niciodată viaţa ei nu i-a aparţinut. Părăsită de soţ şi cu un băiat care a luat-o pe căi greşite, Jessie trăieşte în casa mamei ei, Thelma. Bolnavă grav, copleşită de un destin potrivnic şi fără nicio perspectivă, Jessie decide să se sinucidă. Hotărâtă să meargă până la capăt, ea încearcă să pună ordine în viaţa viitoare a mamei, de după momentul „plecării“ ei, asemenea unui om care se aventurează într-o călătorie fără întoarcere.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.