Romania ar putea risca o procedura de sanctionare din partea Comisiei Europene, daca nu va retrage ajutorul de stat acordat fratilor Micula incompatibil cu legislatia europeana, insa momentan tara nu este in pericol, a declarat, luni, pentru HotNews, agentul guvernamental la Curtea de Justitie a UE, Razvan Horatiu Radu.

Razvan Horatiu Radu Foto: Hotnews

"Momentan Romania nu risca nicio procedura de infringement. Doar daca ajutorul de stat incompatibil nu se recupereaza ar putea ridica problema unei proceduri de infringement cu privire la un stat membru", a declarat, pentru HotNews, subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Razvan Horatiu Radu.

Comisia Europeana cereoficial, luni, Guvernului roman sa recupereze de la fratii Micula si de la firmele lor sumele platite acestora ca despagubiri, pe motiv ca banii reprezinta de fapt un ajutor de stat in contradictie cu legislatia europeana in domeniu.

Romania se vede astfel prinsa intre ciocan si nicovala: Ministerul Finantelor a acordat depagubirile obligat de o decizie a Curtii de Arbitraj de la Washington care a judecat un litigiu cu fratii Micula, iar Comisia Europeana considera ca, potrivit legilor europene, banii acordati reprezinta ajutor de stat ilegal.

In schimb, Ministerul Finantelor arata, luni, intr-o adresa transmisa HotNews, ca sunt nule popririle insituite de fratii Micula asupra MFP, pentru recuperarea despagubirilor.