Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat luni cererea DNA in cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, intr-un nou dosar penal.

UPDATE Plenul Camerei Deputatilor va vota cererea miercuri.

Potrivit vicepresedintelui Comisiei juridice Ciprian Nica, pentru retinere au fost 17 voturi "pentru", unul "impotriva" si unul nul, iar pentru arestare preventiva au fost 16 voturi "pentru", unul "impotriva", o abtinere si un vot nul, transmite Agerpres.

"Cererea in privinta lui Attila Gabor va intra miercuri dupa amiaza in dezbatere, iar dupa votul final ( pe proiectele de pe ordinea de zi - n.r.) va fi si votul cu bile pe aceasta solicitare", a declarat luni secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, la finalul sedintei Biroului permanent.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, el fiind reprezentat de doi avocati, care au transmis deputatilor ca Marko Attila Gabor este in Ungaria, iar mesajul sau este "ca nu se sustrage retinerii sau arestarii pentru ca vrea sa-si dovedeasca nevinovatia".

"Nu am reusit sa luam legatura cu domnul deputat, au venit in schimb reprezentantii domniei sale, doua doamne avocat, le-am intrebat daca au luat legatura cu el si ne-au spus ca dansul se afla in Ungaria, comunica cu Parchetul prin avocati si cu avocatii comunica prin email. Are un mesaj, ca nu se sustrage retinerii sau arestarii pentru ca vrea sa-si dovedeasca nevinovatia, prin urmare cred ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, atunci cand se va face cererea DNA cu privire la arestare, va merge numai doamna avocat insotita de asistenta si va sustine cauza", a spus Nica la finalul sedintei Comisiei juridice.

Procurorul general Tiberiu Nitu a transmis joi ministrului Justitiei cererea si referatul cauzei in baza carora sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu in dosarul ANRP.