Ramai tablou! Darius Valcov, afaceri cu Bercea Mondial si cu soferul care-i cumpara opere de arta. O suta de tablouri, cele mai multe dintre ele nefiind inca evaluate, au fost descoperite la patru prieteni ai fostului ministru Darius Valcov. Din ultima declaratie de avere a lui rezulta ca nu detine nicio locuinta. In 2009, interlopul Sandu Anghel spunea ca i-ar fi dat 80 de mii de lei. DNA a anuntat ca a descoperit 101 tablouri care, se presupune ca ar apartine fostului ministru de Finante Darius Valcov. Lucrarile de arta ar fi fost cumparate din spagile primite de primar de-a lungul anilor, mita luata in schimbul oferirii unor contracte publice, fara licitatie. Continuarea in EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Fiscul a inchis un local pentru 3 lei. Au mai ramas de recuperat 100 de miliarde. Un magazin de carne din Suceava a fost inchis pentru 50 de lei in minus in casierie, un restaurant din Bucuresti pentru 3,28 de lei plus. De asemenea, un alt local a fost amendat pentru o sticla de palinca nedeclarata. Desfasurata timp de 7 zile operatiunea Fiscului de depistare a evaziunii fiscale in lipsa bonului s-a soldat, in total, cu 778 de amenzi in valoare de 3,8 milioane de lei, confiscari de 550.000 de lei si suspendarea temporara a activitatii in 174 de puncte de lucru ale agentilor economici. Acestia din urma spun ca deciziile Fiscului sunt abuzive, iar unii dintre ei, hotelierii de pe litoral ameninta cu boicotarea deschiderii sezonului chair de 1 mai, cand in statiunile de la Marea Neagra sunt asteptati peste 30.000 de turisti, anunta Gandul.

De ce se sinucid romanii pe capete primavara? Medicii explica schimbarile fatale din creierul nostru. Mama a trei copii, divortata si fara slujba vrea sa se sinucida. Cazul nu s-a transformat intr-una dintre stirile despre valul de sinucideri despre care presa relateaza in fiecare primavara, datorita unei initiative nobile. Specialistii explica de ce, in fiecare an, incepand cu luna martie creste numarul de sinucigasi. "In luna martie a existat o crestere a numarului de sinucideri, fapt pe care l-am aflat si eu din presa", a declarat pentru Adevarul Doina Cosman, sefa Clinicii Psihiatrie III, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj. Profesoara universitara de psihiatrie si sanatate mintala precizeaza ca desi nu sunt disponibile inca informatii oficiale din 2015, exista mai multe studii care releva ca in fiecare an, incepand din luna martie, numarul de sinucideri creste comparativ cu lunile de iarna. Integral in Adevarul.

Germanwings 4U 9525 - nu este exclusa inca o defectiune tehnica. Pana acum, vina tragediei produse in Alpii francezi i-a fost atribuita numai copilotului Andreas L. Anchetatorii din Franta iau in considerare, insa, si o posibila defectiune tehnica a aeronavei. Conform rezultatelor anchetei de pana acum, Procuratura franceza pune pe seama copilotului Andreas L. prabusirea aeronavei Germanwings, coordonata intentionat catre sol, in absenta comandantului de zbor. Anchetatorii analizeaza, insa, si posibilitatea existentei unei defectiuni tehnice a aeronavei A320. "Personalitatea" copilotului este o "pista importanta" in ancheta, dar nu este singura - a afirmat coordonatorul delegatiei Jandarmeriei franceze la Dusseldorf, Jean-Pierre Michel. Continuarea pe Deutsche Welle.

ANAF a dat lovitura! A reusit marea confiscare! Urzici de 5 lei. Fara indoiala ati auzit despre actiunile in forta ale ANAF. Despre excesele de zel ale unor tineri robotizati, setati sa execute la comanda niste ordine si sa respecte "ad literam" niste legi! Cu siguranta, respectarea legilor trebuie sa fie un "must do" scris cu litere de aur in agenda si cu Constitutia Romaniei in poseta, asa cum "am prins" eu o idee din zbor si am respectat-o pentru ca mi-a placut! ANAF a dat lovitura in Vrancea! A lasat o batrana fara urzici! A confiscat toate urzicile unei batrane cu motivul ca nu avea certificat de producator! Urzici? Certificat de producator pentru urzici? Esti tare draga ANAF si tu, agentule cu idei! Ai reusit lovitura vietii tale! Ai acoperit gaura din buget cu o gramada de urzici! Un comentariu Adevarul.

Tariceanu a preluat steagul USL de lupta impotriva statului de drept. Coalitia majoritara a revenit total la strategia de blocare a solicitarilor procurorilor. Un sustinator activ si eficient este Calin Popescu Tariceanu. In timp ce Tariceanu "lucreaza" la turatii maxime, premierul Victor Ponta afiseaza detasarea fata de deciziile Legislativului, iar presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a ferit sa isi asume deciziile controversate luate de institutia pe care o conduce. Aceasta strategie permite PSD sa foloseasca imaginea lui Tariceanu, dar sa nu isi asume intreaga raspundere in fata opiniei publice interne si externe, subliniaza Romania Libera.

Lufthansa a facut prima plata catre rudele victimelor. Vestea cea mai proasta vine insa din munti: "Niciun corp nu e intact". In Germania, Franta, Spania, dar si in celelalte tari europene, lumea isi revine greu din soc dupa catastrofa aviatica petrecuta in Alpii francezi. Iar informatiile naucitoare se tin lant si contureaza tot mai clar un scenariu infiorator, potrivit caruia copilotul ar fi prabusit avionul intentionat. Pana la stabilirea despagubirilor, compania Lufthansa a oferit rudelor victimelor un prim ajutor de 50 de mii de euro, ca sa faca fata cheltuielilor imediate, anunta StirileProTv.ro.

Interviu cu generalul Dan Voinea: Procurorul general ar trebui anchetat pentru acuzatia de omor. Dupa acuzatia fostului presedinte ca procurorul general Tiberiu Nitu ar fi impuscat oameni la Revolutie, ar fi trebuit deschisa o ancheta, declara generalul in rezerva Dan Voinea, fost procuror militar. Din punctul lui de vedere, ar fi foarte simplu de aflat ce-a facut actualul procuror general cand tragea la Revolutie ca recrut, fiinca "exista jurnale ale actiunilor de lupta in care fiecare militar este trecut cu tot ceea ce a facut", iar colegii lui de grupa, de pluton, de companie, precum si comandantii pot fi intrebati. Integral in Romania Libera.